Bedenen ölen, düşünceleri ile tüm zamanlara ışık tutan, dünyanın Türk lideri olarak tanıdığı ATATÜRK'ÜN 81. ölüm yıl dönümünü rahmetle anıyoruz. Yas tutarken,umutlarımız zirve yapıyor.​Atatürk cumhuriyetinin ilelebet yaşaması için milletçe sorumlu olduğumuz bilinci içinde yaşıyoruz.

          Atatürk kurduğu cumhuriyet ile Türk milletinin,tam bağımsız.laik.aydın,çağdaşlığı hedefine koyan,kadın ve erkeğin eşit yaşadığı bilimsel düşünen,yurttaş vatandaş olarak yaşamasının temel ilkelerini ortaya koymuş,sanayi ve teknoloji devrimini başlatmıştır. Osmanlının ümmet halkını ,birey olarak bağımsız düşünme ve yaşamasının önünü açmıştır. Türk milleti de cumhuriyet yaşam biçimini içselleştirmiş yaşamın vaz geçilmezi olarak devam ettirmektedir. Kendini cumhuriyet karşıtı olarak görenlerde ,yaşantılarına baktıklarında cumhuriyetle yaşadıklarını göreceklerdir.

            Daha doğrusu Türk milleti cumhuriyetin tüm nimetlerini kullanmaktadır. Kullanmaya da devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bunun en vurucu örneği ,kadınlarımız miras haklarından mahrum olmayı kabul etmemesidir.B:M:M:varlığını sürdürmesidir.

Çeşitli inançlara sahip olanların bir arada yaşamına devam etmesidir.Hangi etnik guruptan olursa olsun akrabalık kurarak bir arada bütünlük içinde yaşamalarıdır. Edebiyat,sanat ve müzik alanında beraberce haz duymaktır. Milli ve dini bayramları beraberlik içinde yapmalarıdır.

            10 kasım da yas tutarken, aynı zamanda ilelebet yaşayacak cumhuriyet yaşam biçimini daha da ileriye taşımak sorumluluğumuzu da yerine getirmek gerçekçi ATATÜRK'Ü anmak olmaz mı!