Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) 16’ncısını düzenlediği Kent ve Yaşam Ödül Töreni’ndeki panelde, kentlerin dönüşümü noktasında yeni yaşam biçimlerinin konuşuldu. Bahadır Baş’ın moderatör olduğu panele QUİCK Sigorta Finansal Sigortalar Direktörü Serkan Dedik, Ege Yapı Proje Geliştirme ve Dizayn Ofis Direktörü Şükrü Tokel, İstanbul Akvaryum Genel Müdürü Dilek Çapanoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını Yapan Bahadır Baş, “Türkiye deprem kuşağında bir ülke, depremler ülkemizde çok büyük acılara yol açtı. Eğer bu acılardan ders çıkartabilseydik, göğe tapınan yapılar inşa etmeye devam etmezdik. 1 metrekare yeşil alanı betonlaştırmaya uğraşmazdık. 1000 yıllık, 500 yıllık yapılar ayakta dururken, 5-10 yıllık yapıların yıkılmasını seyretmezdik.” dedi.

Akıllı binalar, akıllı şehirler

Bahadır Baş1

Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Baş konuşmasını, “Acılardan ders alarak siyasetten uzak bir şekilde ortak kararlar almalı, ortak çalışmalar yapmalıyız. Bizler deprem akşamları televizyon karşısında üzülmeyi, deprem bölgelerine yardım götürmeyi değil, yıkılmayan binalar inşa etmeliyiz. Kentsel dönüşüm konusunda depreme, yangına, selle dayanıklı, güvenlik koruması yüksek ve doğa dostu akıllı binalar, akıllı şehirler inşa etmek durumundayız. Kentsel dönüşümü sağlarken dar gelirli grupların yaşamına dokunacak dönüşümü hayata geçirmeliyiz. Bu etkinliği düzenleyen YAPDER’e teşekkür ediyorum” diyerek sonlandırdı.

Panel sonrası “Daha Yaşanabilir Kentler ve Mutlu İnsanlar” sloganı ile Kent ve Yaşam Ödül Töreni gerçekleşti. “Kentte Daha İyi bir Yaşam” ödülüne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu layık görüldü. İmamoğlu adına ödülü İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Enif Yavuz Dipşar aldı. Dipşar’a plaketi Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Bahadır Baş takdim etti.

Bahadır Baş2

CHP Altınordu Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı CHP Altınordu Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Editör: Merve Tepecik