Ne demek bu. Niçin gerekli .Anlatayım. TBMM 21 Aralık 2019 tarihinde toplanarak 139 Milyar açık 2020 mali yılı bütçesini kabul etmiştir. Bu gün de( 2 Ocak 2020 )  Libya’ya asker gönderilmesine dair tezkereyi kabul etmiştir. Bu iki eylem TBMM nin 14 Mayıs 1950 den sonra ulusal egemenliği temsilden uzaklaştığının kesin delilleri ve uygulamalarıdır.

1-Açık bütçe demek Türk milletinin cebinden para sofrasından yiyecek ve içecek alarak Tük Milletini tam manasıyla iflasa sürüklemek demektir.

2- Libya’ya asker göndermek demek Anayasamızın tamamını ihlal etmek demektir.

 

Çünkü Atatürk diyor ki : Millet hayatı tehlikede olmadıkça harp bir cinayettir. Anayasamız DİYOR Kİ: : YURTTA SULUH CİHANDA SULH inancı içinde huzurlu bir hayat yaşanacaktır.

Bu iki kararda da AKP+MHP dışında pek destek yok. Her iki karar da TBMM de değil TBMM nin genel kurulunda toplanan AKP+MHP milletvekillerince verilmiştir. Bizim buna diyeceğimiz şudur. Allah’ım sen bunları affet. Onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar. Tek çare vardır. TBMM nin 1920 ilkelerine yani, Egemenliğin kayıtsız ve şartsız Türk milletine ait olduğuna ve tam bağımsızlık ilkesine dönmektir.

 

Türkiye’mizde Bütçe ve Eğitim İşleri Sakattır

Türkiye'de 14 Mayıs 1950 den berri bütçe ve eğitim işleri sakattır. Siyasi işlerde bir şeyin sakat olması demek o işin Anayasaya, Atatürk ilkelerine, bilime ve yüce dinimize aykırı olması demektir. Bir çok işler 4 esastan birine aykırı olabileceği gibi 4 üne birden aykırı olabilirler. İşte bu iki nesne, yani eğitim ve bütçemiz dört ana ilkeye de aykırıdırlar. Açık bütçe konusunda bu aykırılığı belirten iki davayı  Yüce Danıştay’a açtık. Açık bütçelerin kabul edilmesi üzerine de davamızın Anayasa Mahkemesine sunulması talebinde bulunduk.  2020 yılında bu davalarımız sonuçlanacak Türk milletine yeni yıl armağanı olarak sunulacaktır. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.

 Bir daha Allah Türk milletine açık bütçeli yıllar göstermesin. Türk milleti her karış toprağını kurduğu Cumhuriyetimizde;YURTTA SULH CİHANDA SULH inancı içinde huzurlu bir hayat yaşayacaktır. Açık bütçeler ve  Anayasamızı ihlaller buna imkan vermediğinden Türk milleti açık bütçelere ve barışı bozan her şeye karşıdır.  

 

 

 NOT: BU yılbaşı yazımız kısa oldu ama bağışlayın. Yılbaşı sabahı evde yere düştüm. Sol elimde parmaklarda iki kırık saptandı sol kolum alçıya alındı. Bir ay sonra sol kolumdaki alçım alınacak.