İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane İBB Başkanlık Binası'nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Kiremitçioğlu, Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpik Kareteci Serap Özçelik Arapoğlu ve Avrupa ile Dünya Şampiyonu Olimpik Tekvandocu Nafia Kuş Aydın katıldı. İstanbul ve dünya sporu adına önemli bir gelişmeyi paylaşacağını belirten İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da yapılacağını duyurdu.

EKREM 1

İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün sporumuz, İstanbul'umuz ve ülkemiz adına tarihi bir günün coşkusunu yaşıyoruz" diyerek paylaştığı 2027 Avrupa Oyunları ev sahipliği konusunda "Bugün, dünyanın en güzel kentine, adına yaraşır bir spor organizasyonunu kazandırmanın müjdesini vermek üzere, burada 16 milyonun evi olan, tarihi Saraçhane binasında bir aradayız. Bugün buradan Saraçhane'den İstanbul'a ve ülkemize 2027 Avrupa Oyunları'nı getirmenin gururunu tüm milletimizle paylaşmak istiyoruz. İnanıyorum ki, bu büyük başarı, sadece kentimizin değil, spor camiamızın, ülkemizin, milletimizin ve devletimizin ortak bir zaferi olarak tarihteki yerini alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri olarak, 2027 Avrupa Oyunları'nı çok titiz bir süreci geride bırakarak ülkemize kazandırdık." açıklamalarını yaptı.

İmamoğlu, Saraçhane'de düzenlediği basın toplantısında, 2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da yapılacağının kesinleştiğini, resmi imza töreninin 31 Mart seçimlerinin ardından düzenleneceğini bildirdi
 

Editör: Samet Karadağ