Ülkemizde, 2013/Haziran ayında meydana gelen gezi direnişinden başlamak üzere son 17 / Aralık 2013te, Hükümet  Cemaat  tartışması ile ortaya çıkan hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet olayları Son günlerde de mecliste tartışması diyemiyorum, kavgası süren İç güvenlik yasa Tasarısı, Hükümet sayısal çoğunluğuna güvenip bu yasayı adeta dayatması ve cumhurbaşkanı siyasetçi gibi miting yapıp seçmenden oy istemesi, gittikçe ortamın gerilmesi demokrasi adına çok üzücü olduğu gibi,  ülkemizin hem itibarını, hem de ekonomisini derinden sarsmış, adeta duvara çarptırmış ve ülke ekonomik yönden, çok zor günler yaşamakta, her şeyin dengesi bozulmuş durumdadır.  Bu durum En çok da ekonomiye zarar vermiştir. Döviz fiyatları aldı başını gidiyor. Faiz oranları yükselme eyleminde, Talep daraldı, ekonomik büyüme yavaşladı. İşsizlik artmaya başladı, Bu olumsuz gelişmeler bu ülkede yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Dövizin  bu kadar artması yatırımcıyı, iş adamını dövizle borçlanıp yatırım yapanların borcunu %30-35 artırmıştır. Hele yurt dışından gelen Turistlere önden rezervasyon yapmak suretiyle Ülkeye gelecek olan turistler Ödeyecekleri Doları %30 daha eksik ödeyecekler, ayrıca biz ülke olarak daha çok ithalat yapan, dışardan mal alan bir ülkeyiz, TL. bazında yurt dışından bir mal alacağımız zaman %35 daha pahalı mal alacağız, Örneğin 100 milyara 10 ton mal alırken, doların bu kadar yükselmesi ile aynı 100 milyara 8 ton mal alacağız, ayrıca istikrarsız ülkeye kimse yatırım yapmaz, sermaye güvenli yer ister, bu örnekleri çoğaltabiliriz. Görüldüğü gibi ülkemizin kaynakları adeta heba oluyor, galiba birazda ‘atlar tepişirken,çimenler eziliyor’ misali gibi oluyoruz.

Ülkemizde yaşanan bu olumsuz tablo,

1-Dış politikalarımızı çok etkilemiş, Komşularla sıfır sorun diye yola çıktık, ama şu anda sorunumuz olmayan komşu ülke yok.

 

2- Demokrasiyi, adeta hukuku rafa kaldırdık, Gezi parkı olaylarına çok sert tepki verildi. Adeta savaşta düşman ordusuna saldırı yapılır gibi davranıldı, sonuçta bu insanlar, bu ülkede yaşayan halktı. 

 

3- Hukukta, adil yargılamada, uzun tutukluluk süreleri, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarında yaşananlar, Kolluk güçlerinin alt üst olması, Hukuk sisteminin bir bakana bağlanması, İç güvenlik yasası diye  mecliste yaşanan  olaylar,

 

4- Siyaset dışı örgütlenmelerin ortaya çıkması, Hükümet, Cemaat gerginliğinin faturası halka çıkarılması,

 

5-Osmanlıdan  tek miras kalan Süleyman  Şah  Türbesi  olayında geri adım atılması, ülkemizin itibarını zedelemiştir.

6-Avrupa Birliğine  girme olaylarından gün geçtikçe uzaklaşmamız.

 

7- Son günlerde sosyal medyaya  sansür uygulanmaya çalışılması, ifade özgürlüğü kısıtlamaya gidilmesi başlıca olumsuzluklar olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Görüldüğü gibi hiçte güzel olmayan, Türkiye’ye yakışmayan bir tablo ile karşı karşıyayız, bu işler bu ülkede yaşayan herkesi  nereye doğru gidiyoruz diye endişelendiriyor.