Her yıl 24 kasımda  Öğretmenler Günü’nü kutlarız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928 dir.  24 Kasım  günü 1981 den  beri Öğretmenler günü olarak kutlamaktayız. 1 kasım 1928 de çıkarılan 1353 sayılı yasa ile Arab Alfabesi yerine Türk Alfabesi  kabul olundu. 1 Kasım 1928 den önce % 7 olan okuma yazma oranı; bu tarihten sonra süratle yükselerek; olması gereken hedeflere doğru ilerledi.

        24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamamızın amacı; öğretmenlerin toplumdaki  değerini ve öğretmenliğin önemini; toplum katmanlarının tümüne göstermek ve kavratmak; öğretmenliğin meslek içeriklerini, olgularını ve üstün özellıklerini hem her seviyedeki öğrencilere; hem tüm toplum katmanlarına benimsetmek ve sevdirmektir.  Öğretmene sevgi, saygı ve toplumdaki değerini ve öğretmenliğin üstün özelliklerini göstererek;  öğretmen ve öğretmenliğe tüm toplum içinde değer verilmesini sağlamak; emekli olan öğretmenleri sevgi ve saygıyla anmak; yeni atanan veya atanmayı bekliyenlere bu mesleğin;  üstün özelliklerini tüm ülkeye göstererek ve tam  tanıtarak; yetenekli öğrencilerin öğretmen yetiştiren fakültelere yönelmelerini sağlamak, saygın ve özgüvenli yanlarını göstermek için her yıl 24 kasımda Öğretmenler Günü kutlarız. Günümüzde bilişim teknolojisi çok önemli bir duruma geldi. Öğretmenlerinde  bilişim teknolojisinin çoğu programlarını  iyi seviyede bilmeleri ; bu teknolojinin  getirdiği ihtiyacı  giderecektir. Ayrıca olabildiğince kendi alanlarında yüksek lisans yapmaları; öğrenciye yönelik eğitim ve  öğretim  başarısını daha  yükseltecektir. Buna görede özlük haklarının daha iyileştirilmesi  gerekecektir.  

        Ancak tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de ortaya çıkan Covid  19  virüsü’nün  salgın durumu nedeniyle; 2019 – 2020 eğitim öğretim yılının;  13 martından sonra tüm okullar, tüm üniversiteler tatil oldu; ve uzaktan eğitim modeli ile   MEB nın  internet kanalları vasıtası ve TRT EBA TV  den;  eğitim ve öğretim programları  ile  uzaktan eğitimlerine devam edip bitirdiler.  Sonra içinde bulunduğumuz  2020 – 2021 eğitim öğretim yılının başlangıcında  bazı sınıfların haftada 2 gün   ve yine uzaktan öğretim modeli ile eğitim devam etti ve ara tatil geçtiğimiz hafta yapıldı;  bu hafta mevcut şekliyle yine devam edecekken; Türkiye  Geneli’nde  koronavirus vakalarının artması ve süratle yayılması  durumunu göstermesi nedeniyle Ana Okulları  ve kreşler hariç;  23 kasımdan itibaren 31 aralıka kadar yeniden tatil oldu. Eğitim öğretim digital kanallar ve MEB lığının Eba.gov.tr  (TRT den)  programları ile devam edecek. Öyle görünüyor ki yaklaşık 1 ay sonra  Covid 19  için aşılama  başlıyacak; ve umarım 2 ci dönem başı okullar tekrar normal eğitim öğretim faaliyetine;  olması gereken formları,  ile devam edecekler.

         Tüm öğretmenlerin ’24  Kasım  Öğretmenler Günü’  kutlu olsun.