Türkiye Cumhuriyeti’nde kadına yönelik hakların verilmesi 1926 yılına rastlıyor; bu tarihte kabul olunan ‘Medeni Kanun’  ile, hem aile içinde;  hemde birey olarak eşit haklara kavuştular. Kadın hakları günümüzde en önemli sosyal nitelikli konulardan biridir.
         Kadınlar ilk olarak 20 Mart 1930 da ilk defa Belediye Seçimleri’nde oy kullanma (seçme hakkı ) ve seçilme haklarını kazandılar. 5 Aralık 1934 de Milletvekili Seçme ve Seçilme hakkı elde ettiler.  8 Şubat 1935 de yapılan seçimlerde  18 Kadın Milletvekili Parlemento’ya girdi.
 Atatürk; şubat 1923 te Cumhuriyet’in ilanından önce; yaptığı bir konuşmada; bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebeblerinden biride kadınlara karşı gösterdiğimiz, geri düşüncelerden kaynaklanmaktadır dedi. Yaşamak demek faaliyet demektir; üretim demektir diyerek kadınlara yönelik;  hedeflendirme konuşmasını yapmıştır.
          Günümüzde kadın hakları yönünden;  kadın erkek eşitliği yönünden Dünya’da ileri ülkeler düzeyinde   olduğumuzu    söyleyebiliriz. Kadınlara yönelik;  zaman zaman bazı olumsuz görüşler ve tavırlar olsada;  bunları aşmak yine bugüne ve  geleceğe yönelik kadınların; haklarına sahip çıkmaları ile  mümkün olacaktır.  Yaşam standardının yükselmesi; günün kalite ve gereksinimlerini karşılayan; yüksek kalite üretimle mümkün olduğundan çok çalışmayı ve en iyiyi bulmayı gerektirir.