“Ordu Turizmin cazibe merkezi olacak” diyor yetkililer;
İlçemizin akademik eğitim öğretim yuvası olacak, üniversitemizin yapımının bitirilip, ilçemizin kalkınmışlık seviyesinin ön plana ivedi olarak çıkması büyük heyecan yaratmıştı.
 Kısa anekdotlar ile “Ordu Üniversitesi Gülyalı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu” başlama ve yapım evresini arşivlerden bir hatırlayalım.
500 günde anahtar teslimi bitirileceği söylenmişti.
500 günde bitirilip eğitim öğretime açılacak idi tamı tamına kocaman 6 yıl geçti aradan;
7 Nisan 2010 yılında memleketi Gülyalı ilçesinde Turizm ve 0telcilik Meslek Yüksekokulu yaptırarak Ordu Üniversitesi'ne (ODÜ) devretmek üzere Vali Orhan DÜZGÜN ve ODÜ eski Rektörü Prof.Dr. Haluk KEFELİOĞLU'nun da katılımıyla bir protokol imzalamıştı.
17.02.2012 Gülyalılı hayırsever işadamı Velittin KÜÇÜK tarafından yaptırılacak yüksekokul binası arsa temini yapıldı.
10 Temmuz 2012 İstanbul Eski Gürpınar Belediye Başkanı ve işadamı Velittin KÜÇÜK tarafından Gülyalı İlçesine yaptırılacak olan Ordu Üniversitesi Gülyalı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konsept projeleri Vali Orhan DÜZGÜN’e sunuldu.
12 Temmuz 2012 Protokolden projeye, kısa süre sonrada projeden üniversiteye uzanacağız.
31Temmuz 2012 Yüksekokulda havaalanı ile açılacak.
19 Kasım 2013 ilk temek kazısı başladı.
4 Eylül 2014 Ordulu iş adamı Velettin Küçük ve Ordu Üniversitesi yönetimi arasında Gülyalı Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) yapımı için protokol imzalandı.
Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleşen protokol imza törenine Ordulu iş adamı Velittin Küçük, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Gülyalı Turizm  Otelcilik MYO binasının projesini hazırlayan görevliler yer aldı.
15 Ekim 2014 ayında temel kazısı yapılan yüksekokulun temeline beton döküldü.
12.Aralık 2015 Yüksekokulun temeli büyük törenle atıldı.
Gülyalı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Binası Yükseliyor
8 Mayıs 2016 Ordu Üniversitesi Gülyalı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Binası’nın yapım çalışmaları hızla devam ediyor. ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, inşaatı devam eden Yüksekokul Binası’nda incelemelerde bulundu.
Toplam 9.830 metrekare kapalı alana sahip, modern teknoloji ile donatılacak olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda; 32 öğretim görevlisi odası, 12 adet derslik, 2 adet amfi, 150 ve 280 kişilik konferans salonu, yabancı dil ve bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, 150 kişilik uygulama restoranı, 2 adet uygulama atölyesi, servis uygulama atölyesi, mutfak uygulama atölyesi, idari ve teknik birimler için ayrılan odalar ile 25 araçlık kapalı otopark bulunacak.
Ülkemizin önemli kültürel, sosyal ve ekonomik faaliyet alanı turizm sektörü için gerekli olan mesleki yeterliliğe sahip, kalifiye insan gücünün kazandırılmasını hedefleyen yüksekokulda, alanında uzman akademisyenler Karadeniz Bölgesi’nin turizm alanında kendisinden daha fazla söz ettirmesi için çalışmalar yapacak. Özellikle son yıllarda yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Ordu’da turizm faaliyetlerinin ve kalitesinin artırılması için Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu da çalışmalar yapacak.
14 Nisan 2016 Hızla yükselen fakülte binasının inşaatında incelemelerde bulunan Rektör Yarılgaç, “Eğitim ve öğretim alanında atılan her temel çok önemli bir yere sahiptir. Tabi ki sadece bina yapmak yeterli değil. Bilginin ve teknolojinin çok hızlı değiştiği bu günlerde uygun çalışma alanları, laboratuvarlar, atölyeler oluşturmamız gerekiyor. Yani fakültenin eğitim-öğretim alanına uygun ve son teknolojiyle donatılmış bir şekilde eğitim hayatına kazandırmamız gerekiyor.
 Karadeniz bölge üniversiteleri arasında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bir iki tane bulunuyor. Bu da Ordu için her yönüyle bir avantaj haline dönüşüyor. En kısa sürede öğrencilerimizle yüksekokul binamızda eğitim-öğretim hayatına başlamayı istiyoruz.” Denilmişti.
Yapımı ve hizmete açılması hayale dönüşen Ordu Üniversitesi Gülyalı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun yapımından vazmı geçildi. 500 günde bitirilip eğitim öğretime açılacak idi tamı tamına kocaman 6 yıl geçti aradan, yapımı tamamlanacak ise bir 6 yıl dahamı gerekli.
İlçenin kalkınmasına her alanda katkı sağlayacağı düşünülen ve Gülyalı halkının dört göz ile beklediği ”Ordu Üniversitesi Gülyalı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun” şimdilerde içerisinde su dolu etrafında hiçbir güvenlik önlemi alınmayan inşaatın hemen yanında ilköğretim okulu bulunması ve öğrencilerin küçük çocuklardan oluşması çocukların bu alana girmesi halinde can kaybı yaşanabileceği hususunda kamuoyunda tedirginlik yaratmaktadır.
Umarız bu muamma biter Ordu ve Gülyalı halkının beklediği hayal ettiği Üniversite gerçekleşir.