BU sorunun yanıtı gayet basittir. ABD yaptırımlarına hangi yanlışları yaparak tosladığımızı bilirsek bu yanlışlardan arınarak çıkarız. Deniliyor ki ayni gemideyiz. Hep beraber olmalıyız. El hak doğrudur. Ancak bu gemide iki çeşit insan  yaşıyoruz. 
1. Birinci, gruptakiler paramızı açık bütçeler yaparak düşman paralarına ezdirenler. Türk milletini fakru zarurete düşürenler. 
2. İkincisi de bu hain açık bütçe düzeninden kurtularak, DENK bütçeye dönmek için mücadele edenler. 
14 Mayıs 1950 den sonra hep böyle yaşıyoruz. 
Atatürk gününde 80 kuruş olan  bir  ABD doları: 
14 Mayıs 1950 tarihinde 280 kuruş idi.
AKP 2002 de iktidara  gelince 1.320.000 TL idi. 
17 Aralık 2013 tarihine kadar ancak 1.800.000 olmuştu.
 15 Temmuz hain girişiminde 2.800.000 idi.
Bu gün 5.850.000 TL dir. 
Bu rakamların incelenmesinden  yeterince  bilmeyen, öğrenmeyen ve anlamayan AKP yi acaba dahili ve harici bedhahlar neden başımızda tutarlar anlaşılmıyor mu? İktidarın bu buhranda ne yaptığını tam anlamak mümkün değildir. Piyasayı kontrol etmek için 15. Milyar dolar Kuveyt'ten getirildi deniyor. Bu borçtur borç olarak alınmıştır deniliyor. Bu bir yatırımdır Türkiye’de yatırım yapacaklar deniliyor. Hangisi doğrudur bilmiyoruz. Bu bilgi doğru ise yanlışın yanlışı da budur. Hükumet derhal TBMM toplayacak. DENK bütçe yapacak. Denk bütçe yapılacağını bir daha açık bütçe yapılmayacağını anayasamıza apaçık yazacaktır. Bu gidişin durdurulması için başka bir yol ve çözüm yoktur. Çünkü bu günkü ağır travmaları Türk milletine yaşatan hükumetler açık bütçeler yaparak bu noktaya gelmişlerdir. Maalesef bu buhranlarda yapılacaklar Anayasamızda  yer almamaktadır. Bu nedenle . Anayasamızın 166. maddesi şu şekilde değiştirilmelidir.
Önerdiğimiz Anayasa madde 166. Hükumetler millet hayatını pahalandıracak ekonomik ve siyasi uygulamalar yapamazlar. Bütçeler DENK yapılır. Enflasyonu %5 veya daha yukarıya çıkaran hükumetler TBMM tarafından görevlerinden alınırlar.
Eğer bu yola gidilmiyorsa iki sebebi vardır. Ya DENK bütçe nedir bilmiyorlar ya da bile bile açık bütçelere devam ediyorlar. Bilmem kaçıncı defadır yazalım. Açık bütçeler demek insanların ceplerinden paralarını sofrasından yiyecek ve içeceklerini alarak onları fakru zarurete sürüklemek demektir. Açık bütçenin tahribatları ancak DENK bütçe ile durdurulabilir. Denk bütçenin ne olduğunu bilmiyorlarsa bilgilerini tamamlamalıdırlar. O zaman bilgi eksikliğini gidermek gerekir. Ki bu yol kolaydır.. Biliyorlar da DENK bütçe yapmıyorlarsa gaflet ve dalalet içindedirler. 
Buhrandan çıkış yolu 3 madde halinde aşağıda tarih önünde sunulmaktadır.
1- Buhrandan çıkış yolu DENK bütçeye dönmektir. TBMM toplanacak DENK bütçe yapacak Denk bütçeyi Anayasamıza işleyecektir.  Cumhuriyetimizi ve AKP yi DENK bütçeden kaçmak değil ona dört elle sarılmak kurtaracaktır. 
2-Buhrandan çıkış yolu DENK bütçeye dönmektir. TBMM toplanacak DENK bütçe yapacak Denk bütçeyi Anayasamıza işleyecektir.  Cumhuriyetimizi ve AKP yi DENK bütçeden kaçmak değil ona dört elle sarılmak kurtaracaktır. 
3-Buhrandan çıkış yolu DENK bütçeye dönmektir. TBMM toplanacak DENK bütçe yapacak Denk bütçeyi Anayasamıza işleyecektir.  Cumhuriyetimizi ve AKP yi DENK bütçeden kaçmak değil ona dört elle sarılmak kurtaracaktır. 
Başka yolu yoktur Dost acı söyler. Çünkü onun acı söylemekten başka silahı ve teçhizatı yoktur. NOKTA.