Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik “23 Nisan Satranç Turnuvası” düzenlediklerini söyledi.
Tuncil, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği tarafından 19 - 23 Nisan tarihleri arasında ödüllü satranç turnuvası na en büyük katkıyı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Özel Adana Bahçeşehir Koleji'nin yaptığını söyledi.
Turnuvada dereceye girecek öğrencilere, turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Bahçeşehir Koleji’nin eğitim indirimi yapacağına dikkat çeken Tuncil, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı satranç coşkusuyla yaşayacağız. 7-14 yaş grubu arasında 4 kategoride gerçekleştirilecek turnuvaya büyük katılım olmasını bekliyoruz. Son yıllarda kentimizde ve ülkemizde satranç sporunda patlama yaşanmaktadır. Satranç sporunun yaygınlaşması ülkenin gelişmişlik düzeyinin göstergesidir. Turnuvada dereceye girecek öğrencilere Bahçeşehir Koleji tarafından çeşitli seviyelerde eğitim indirimi olanağı sağlanacak. Ayrıca, turnuvaya katılan tüm sporculara, federasyon ve okul yönetimi tarafından katılım belgesinin yanı sıra, dereceye giren sporcular için satranç takımı armağan edilecek.”
Kaynak: iha