Adana Organize ve Sanayi Bölgesi (AOSB) Genel Kurulu yapıldı. Bekir Sütcü üçüncü kez AOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.
İki listeyle gidilen 8. olağan genel kurul toplantısında, halen başkanlık görevini sürdüren Bekir Sütcü ve Tansel Ün’ün başkanlığındaki iki liste aday oldu.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, genel kurulun açılışındaki konuşmasında, kente yatırım yapan, istihdam sağlayan tüm sanayicilerin ve iş adamlarının her zaman yanında olduğunu belirterek, "Ülkemizin istihdamına katkı koyan, üreten herkes bizim için muteberdir" dedi.
Sakarya valiliğine atanması ve Adana’dan ayrılacak olması nedeniyle duygulu anlar yaşayan Vali Coş, “Hangi kentte olursam olayım Adana sanayicisinin ve iş adamının her zaman yanındayım” diye konuştu.
SÜTCÜ SANAYİCİLERİ BULUŞTURDU
AOSB’nin genel kuruluna Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevse, ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Çomu, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya’nın yanı sıra birçok sanayici ve iş adamı katıldı. Sanayicilerin birlik ve beraberlik görüntüsü sergilemeleri Adana için de umut verici bir tablo oluşturdu.
Genel kurulunda oy kullanması gereken 520 sanayiciden 480'i oy kullanırken 3 oy geçersiz sayıldı. Yapılan sayım sonucunda Bekir Sütcü’nün beyaz listesi 312, Tansel Ün’ün mavi listesi ise 165 oy aldı.
YÖNETİM KURULU’NDA KİMLER VAR?
Divan Başkanlığını Hüseyin Kaya’nın yaptığı genel kurula katılım oldukça yüksekti. Gündem maddelerinin okunmasının ardından gerçekleştirilen seçimlerde Abdioğulları Plastik Ambalaj Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü üçüncü kez AOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Yönetim kurulu Osman Nuri Oğuz (Oğuz Gıda Sanayi ve Tic. AŞ), Vahit Gözek (Kimtex Tekstil İnş. Tic. San. AŞ), Hikmet Aslan (Ortadoğu Aliminyum PVC Profil MI San. Tic. Ltd. Şti) ve Ömer Kaya'dan (Adana Mensucat San. Tic. AŞ) oluştu.
Denetim Kurulu Asil Üyeleri ise Hilal Atilla Aksöz (Arseteks Tekstil Tar. Kimya San. Paz. Ltd. Şti.) ve Hamit Yüzereroğlu (Panel Elektrik San. Ve Tic. Ltd. Şti.) oluştururken Yönetim Kurulu Yedek Üyeler ise şu isimlerden oluştu; Yusuf Kara (Ako Mermercilik ve Madencilik Ltd. Şti.), Selahattin Onatça (EMS Plastik Boru Sıh. Tes. Malz. San. Ve Tic. Paz. Ltd. Şti.), Ali Cenk Gizir (Gizir Ahşap İn. Turz. San. Tic. A.Ş.), Asım Gül (Gül Kimya İml. Ltd. Şti.) ve M. Nedim Büyüknacar'dan (Expel İlaç San. Mak. Tic. Ltd. Şti) oluştu.
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü genel kurulda faaliyet raporlarını anlattı ve seçimin demokratik bir şekilde geçmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Tüm katılımcılara teşekkür eden Bekir Sütcü, başta AOSB binasının çağdaş bir hale getirilmesi olmak üzere yaptıkları hizmetler hakkında özet bilgi verdi.
Özel Teknik Lise’de şu an itibariyle 750 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Sütcü, AOSB tarihinde ilk defa ücretsiz belgeli eğitimler gerçekleştirildiğini, AOSB Akademi’nin kurulduğunu, arıtma kapasitesinin yüzde 100 arttığını, özel sağlık güvenlik birimi oluşturulduğunu, Noter ve İŞKUR'un hizmet vermeye başladığını, 24 saat ücretsiz ambulans hizmeti sunulduğunu söyledi.
TÜRKİYE’NİN EN UCUZ ELEKTRİĞİNİ KULLANIYORUZ
Bekir Sütcü, kendi yönetimleri sırasında gerçekleştirdikleri diğer hizmetler konusunda da polis merkezi yapıldığını, itfaiyenin güçlendirildiğini, Türkiye’nin en ucuz elektriğinin kullanıldığını, Çatalan Suyu’nun getirildiğini, 1. Etapta dağıtım merkezleri arasındaki havai hatlarının yeraltına alınma işlemlerine başlandığını, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi kurulduğunu ve OSB Otomasyon Yönetim Yazılım Sistemi gerçekleştirildiğini kaydetti.
TEMİZ SU ARITMA TESİSİ 3 KATINA ÇIKIYOR
Bunların yanı sıra Gümrük Müdürlüğü kurulması çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Bekir Sütcü, 2. Etap doğalgaz ihalesinin de yapıldığını ve Temmuz 2014’te biteceğini açıkladı. 10.000 dönümlük 3. Etap için kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Sütcü şöyle devam etti:
“Temiz Su Arıtma Tesisi kapasitesi 3 Katına çıkıyor. 12.000 dönümlük 1. Etabın elektrik hatlarının yeraltına alınması yönündeki dev projemiz devam ediyor. 12.000 dönümlük 1. Etabın pis su boru hatlarının yenilenmesi gerçekleştiriliyor. SGK Şubesi Hizmet Binası Ağustos 2014 de hizmete girecek. Alışveriş Merkezi, Çocuklar için kreş, futbol sahası ve acil ihtiyaçlar için helikopter pisti kurulacak”.
Genel kurulun ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Sütcü, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bir gönül işi olarak gördükleri görevlerini aynı hassasiyet ve şeffaflık içinde sürdüreceklerini kaydetti.
Kaynak: iha