Adana İl Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği tarafından ‘Çocukluk Dönemi Ruhsal Sorunları ve Ebeveyn-Çocuk İlişkileri’ konulu seminer düzenlendi.
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen seminere çok sayıda polis memuru katıldı. Seminerde psikolog Mutlu Tokmak ve Ayşanur Demirci, anne ve babaların çocuklarıyla iletişimde yaşayabilecekleri psiko-sosyal sorunlara yardımcı olması için bir takım bilgiler verildi. Psikolog Demirci, çocuklara heykel gibi şekil verilmeye çalışılmaması gerektiğini belirterek, “Biz onlara ‘sen bunu yapmalısın, bunu yemelisin’ diyoruz. Onun her şeyine karışıyoruz. Ona istediğimiz şekli vermeye çalışıyoruz. Ama ilk 6 yaş çocukluk döneminde kişiliğinin yüzde 75 gibi büyük bir çoğunluğunu kazanmış oluyor. Yani aile çocuk için çok önemli gelişimini kazanabilmesi için. Aile ne kadar çocuğa yönlendirme yapmayıp, onun yeteneklerine, isteklerine ve hedeflerine uygun şekilde destek olursa çocuğunuz tamamen kendi kişilik gelişiminde devam ediyor” dedi.
Soru-cevap şeklinde gerçekleşen seminerde psikologlar ‘anne baba tutumları, çocukluk döneminde kişilik gelişimi, çalışan anne ve çocuk, çocuğa ödül ve ceza, içe kapanma ve arkadaşlık ilişkileri, ders başarısızlığı, kardeş kıskançlığı, boşanma ve etkileri’ gibi konularda da bilgiler verdi.
Kaynak: iha