Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Okulları tarafından ilk kez yapılan ve gelenekselleştirilmesi planlanan yüzme turnuvasında Çukurova ilçesindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar yarıştı.
Turnuvaya, Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Pervin Bulut, Adana Gençlik Spor Yüzme Koordinatörü ve Manş Deniz’ini geçen ilk Türk kadın sporcu olan Nesrin Olgun Arslan katıldı. Ortaokul ve lise olmak üzere toplam 29 okulun katıldığı turnuvada öğrenciler 50 metrede serbest stil bayan, serbest stil erkek, kurbağalama stil bayan, kurbağalama stil erkek, sırtüstü stil bayan, sırtüstü stil erkek, kelebek stil bayan, kelebek stil erkek ve 100 metrede serbest stil bayan, serbest stil erkek kategorilerinde yarıştı.
Kıyasıya geçen turnuvanın ardından 11-12 yaş arası 50 metre serbest stil kızlar kategorisinde Özel Başkent Okulları’ndan Melisa Durna, 50 metre serbest stil erkeklerde ise Sıtkı Kulak Orta Okulu’ndan Hüseyin Doğan birinci oldu. 50 metre kurbağalama stil kızlarda, AGİAD Ortaokulu’ndan Eylül Gürkan, 50 metre kurbağalama stil erkeklerde Özel Başkent Okulları’ndan Alaz Micözkadıoğlu birinciliği elde etti.
50 metre sırtüstü stil kızlarda, Güzel Yalı İlköğretim Okulu’ndan Ilgın Çelik, 50 metre sırtüstü stil erkeklerde Recep Birsen Orta Okulu’ndan Selim Arda Çevlik birinciliğin sahibi oldu. 100 metre serbest stil kızlarda, Şehit Muhammet Ali Demir Ortaokulu’ndan Ahsen Gül, 100 metre serbest stil erkeklerde Meryem Mehmet Kayhan Ortaokulu’ndan Miraç Yiğit Özen birinciliği elde etti.
15-17 yaş arası 50 metre serbest stil bayanlar kategorisinde Özel Başkent Okulları'ndan Duygu Tepebaşı, 50 metre serbest stil erkeklerde Ramazan Atıl Anadolu Lisesi'nden Fırat Gezirgen birinciliği aldı. 50 metre kurbağalama stil bayanlar kategorisinde İsmail Safa Özler Anadolu Lisesi'nden Sueda Erzin, 50 metre kurbağalama stil erkek kategorisinde Hacı Hatice Turgut Anadolu Lisesi'nden Doğuşcan Dişlen kazandı.
50 metre sırtüstü stil bayanlarda birincilik Piri Reis Anadolu Lisesi'nden Bengü Tarhanacı, 50 metre sırtüstü stil erkeklerde ise İsmail Kulak Anadolu Lisesi'nden Seyhun Gültekin’e gitti. 50 metre kelebek stil bayanlarda ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nden İrem Er, 50 metre kelebek stil erkeklerde İsmail Safa Özler Lisesi'nden Mehmet Ayberk Hıncal birinciliği göğüsledi. 100 metrede serbest stil bayanlarda birincilik İlhan Atış Anadolu Lisesi'nden Rabia Senil Altuntaş, erkeklerde ise Ramazan Atıl Anadolu Lisesi'nden Kadir Buğra Özen’e gitti.
Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Dr. Esma ÇALIK turnuva sonrası yaptığı açıklamada, yüzme sporunun hem eğlenceli hem de faydalı bir aktivite olduğunu ve beden gelişimine en çok katkısı olan sporların başında geldiğini söyledi.
Çalık, "Tüm vücut kaslarının esnek olarak kullanıldığı bu spor, insan bedeninin gelişiminde önemli rol oynar. Biz eğitimciler olarak gençlerimizi bu sporu yapmaya teşvik ederek onların sadece bedensel değil, ruhsal ve sosyal gelişimlerine de katkıda bulunmak istiyoruz. Bu amaca yönelik olarak Adana Özel Başkent Okullarının yüzme havuzunda ilçemizdeki öğrencilerin katılımını sağlayarak bu yüzme turnuvasını düzenledik. Bu turnuvayı ilerleyen zamanlarda gelenekselleştirmeyi ve tüm ilçelerin okullarını dâhil etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha