‘Kardeş Okul Projesi’ çerçevesinde Adıyaman merkez ve köylerindeki 20 okulu tadilat ve onarımdan geçiren Adıyamanlı işadamları Vali Mahmut Demirtaş tarafından plaketle ödüllendirildi.
Adıyaman’daki okulları tadilattan geçiren işadamları onuruna Vali Mahmut Demirtaş tarafından Beşpınar Vadisinde bir akşam yemeği verildi. Düzenlenen yemeğe İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Vali Yardımcıları Murat Süzen, Yunus Emre Altıner, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve yaklaşık 20 işadamı katıldı.
Kardeş okul projesi ile bir hayırsever kültürü ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirten Vali Demirtaş, “Zaman zaman kamu kaynaklarının yetersiz olduğu bir dönemde sizin gibi hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Siz sadece okulları tadilat ve onarımdan geçirmekle kalmayıp, aynı zamanda Adıyaman’ın ve ülkemizin geleceğine de yatırım yaptınız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız sizlerin destek ve yardımlarıyla daha modern ortamlarda eğitim almış olacaktır. İlimizde eğitime yapmış olduğunuz katkılardan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah el ve gönül birliği içerisinde Adıyaman’ın hem eğitim problemini hem de diğer problemlerini kısa süre içerisinde çözeriz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş, işadamlarına adının ve firmasının isminin yazılı olduğu bir saat hediye etti.
Kaynak: iha