AK Parti Besni İlçe Teşkilatı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Genel Meclis Üyeleri ve partililerin katılımıyla seçim sonrası değerlendirme toplantısı yaptı.
Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sizin Besni’ye nasıl faydamız olur, Besni’ye elimizden geldiği kadar ne yapabiliriz düşüncesinde olan insanlarsınız. Bu parti milletin partisidir.
Eksiklerimiz ve hatalarımız var, bunun farkındayız. Hata ve kusurların hepsini ben kendi üzerime alıyorum. Neticede eksik ve yanlışları süreç içerisinde gördüm. Her türlü kusuru ben üzerime aldım. İlçemize hizmet noktasında parti ve şahıs ayrımı gözetmeden gayret etmiştik. Bundan sonraki süreçte de memlekete hizmet adına ne yapılması gerekiyorsa aynı düşüncedeyiz. Kimseyi cezalandırma gibi bir şeyin içerisine girmedik. Sandığa olan saygımız bellidir. Sandık ne dediyse o olmuştur, ama önemli olan insanın verdiği sözde durabilmesidir. Yapamayacağımız şeyleri söylememek ve vaatte bulunmamak siyasetin temel ilkeleri aslında bunlardır. Gittiğimiz hiçbir yerde yalan söylemedik, doğru olanı söyledik, yapabileceğimiz ne varsa onu söyledik. Ama Besni’de karşılaştığımız tablo hakaret, iftira, yalan ve dedikodu oldu. Besni tarihinde ilk defa Milletvekillerinin yuhalandığı, Ak Parti vekillerine ve gurup başkan vekillerine hırsızlar denilen bir yapıyla karşılaştık. Besni’de on iki yıl boyunca yapılan ihalelerde ne şahsım, ne ailem, nede teşkilatı mensubu arkadaşlarımın yüzünü kara çıkartacak hiçbir şeyin içinde olmadım. Hiç kimse bize ve arkadaşlarımıza bu zamana kadar yanlış bir şey yaptıramadı yaptıramazda. Çünkü gücü yetmedi yetmezde. Siyaseti ilkeli yapalım, ahlaklı yapalım, temiz siyaset yapalım dedik. Doğru olan buydu ama ahlaksız çirkin iftira karalamayla dolu bir siyaset yapıldı. Bunu cenabı hakka havale edeceğiz. Ama burada da bizler ve Besnililer bu olayı sahiplenmediler. Besni yanlış yapıldı diye defalarca söyledim.
Besni’ye ilk defa ne yazık ki kasaba siyaseti anlayışı getirildi. Çeklerin yazılıp kesildiği, havada uçuştuğu dönemleri yaşadık. Besni siyaseti adına üzüntü verici bir durum.
Bu parti milletin partisi, bu parti sizin partiniz, bu parti Türkiye’nin partisidir. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı sürecimiz var, önümüzde bir genel seçim süreci var. Besni’ye yapılmış olan ve yapılacak olan hizmetler var. Verdiğimiz söylerde durduk. Bundan sonrada yaptığımız hizmetlerle bulunduğumuz vaatlerle bunu gerçekleştireceğiz. Bizim problemimiz yok. Kendisini farklı görenleri millette değerlendirecek. Süreçler içerisinde bunları hep birlikte göreceğiz, değerlendireceğiz. Komşunun evi yansın bende onun ateşinde yumurta pişireyim diyen insanlar var. Böyle bir siyaset anlayışının Besni halkına hayrı olmaz, olmayacaktır. Bizler bunu farkındayız. Biz Besni merkezde belediyeyi kaybettik ama il genel meclisinde Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Beşin dördünü almışız. Biz kaybetsek de Türkiye kazanmıştır. Eğer biz kazansaydık Türkiye kaybetseydi bu kötü bir şeydir. Türkiye genelinde yaşanılan hadiseleri birlikte değerlendirdik. Paralel yapının bu memlekete ne kadar bir ihanet içerisinde olduğunu birlikte gördük. Seçimler boyunca buraya yapacağımız çalışmalardan bahsettik. Bunların hepsini teker teker takip ediyoruz."
Erdoğan’ın konuşmasının ardından partililer seçim süreci boyunca eksiklikleri dile getirdiler.
Kaynak: iha