Adıyaman İMKB İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği üyeleri Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) Adıyaman İMKB İlköğretim Okulu’ndan iki öğrenci tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet İnan ve yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve Vali Mahmut Demirtaş’a eğitime verdikleri önemden dolayı teşekkür ettiler.
İlk önce Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’ı ziyaret eden okul aile birliği yöneticileri, okul idarecilerin, öğretmenlerinin üstün gayretiyle başarılı sonuçlar alındığını bunda en büyük payın yöneticiler olduğu ifade edildi.
Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, eğitime son yıllarda çok büyük yatırımlar yapıldığını, 71 okul için 170 milyonluk yatırım yapıldığını, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 14 okulun hizmete gireceğini kaydetti.
Adıyaman’ın Kahta, Sincik ve Gerger ilçelerinde eğitimin çatısının düşük olduğunu ancak bunu ortadan kaldırmak için gayret sarf ettiklerini belirten Özkan, İMKB İlköğretim Okulu’nun başarıları ile göz doldurduğunu dile getirdi.
Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ile birlikte Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyaret eden okul aile birliği üyeleri, Vali Mahmut Demirtaş’a çiçek takdim etti.
Mehmet İnan, eğitim yatırımlarının takdire şayan olduğunu belirttiği konuşmasında, başarı sağlayan idareciler ve öğretmenlerin motivasyonunun yükseltilmesi için başarı belgesi ile ödüllendirilmesi önerisini iletti.
Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise, Doğu ve Güneydoğu illeri arasında tam puan tek okulun İMKB İlköğertim Okulu öğrencileri olduğunu aktardı.
Vali Mahmut Demirtaş ise, İMKB İlköğretim Okulu’nun yönetici, öğretmen ve velilerini başarılarından dolayı kutlayarak, öğrenci velilerinin başarıda önemli bir etken olduğunu ifade etti.
Vali Demirtaş, Adıyaman’da eğitimde daha yapılması gereken çok iş olduğunu, en az bin 500 dersliğe ihtiyaç olduğunu belirtti.
Kaynak: iha