Afyonkarahisar Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği (ÜMİTGÖNDER) tarafından, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve H.z. Muhammed’in (SAV) hayatının konu alındığı ‘Herkes Onu Okuyor’ isimli kitap okuma yarışmasında dereceye girenler, ödüllerini İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz’ın da katıldığı törenle aldı.
Özel bir okulun spor salonunda gerçekleştirilen törene çok sayıda vatandaş katıldı. Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz, gençlere ve ailelere tavsiyelerde bulunarak, H.z. Muhammed’in (SAV) hayatının çok iyi öğrenilmesi ve örnek alınması gerektiğini kaydetti. Haylamaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Toplum olarak uzun bir fetret döneminden geçmiş gibiyiz, en iyi bildiğini söyleyenlerimizin dahi O’nu tanıyıp bildiğini söylemesi imkansız. Tanıyıp biliyor olsaydı zaten şu günümüzden daha farklı bir yerde olurduk. Ne acı ki İslam dünyası olarak bugün, Efendimiz’e uzaklığımızın bedelini ödüyoruz. Kimliğinden dolayı Efendimiz’in arasına mesafe koyduğu kimse yoktur. Halbuki Kur’an ve Efendimiz’in hayatına bu nazarla bakılsa, başından sonuna kadar diyalog merkezli bir stratejinin varlığı açıktır. Aksi halde Mekkelilerin bütünü ve etraf kabilelerinin neredeyse hepsinin gönlüne nasıl girilebilirdi. Keşke Efendimiz’i günümüzün problemlerini de çözecek bir peygamber olarak ve kendi algılarımıza hapsetme hastalığından kurtularak okuyup anlayabilsek.”
Törende konuşan ÜMİTGÖNDER Başkanı Veli Kuru da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Hz. Muhammed'in hayatının daha iyi anlaşılması için sivil toplum örgütleri olarak bir araya gelip bu kitabın okutulmasını ve sınavla da ödüllendirme yapılmasını hedeflediklerini söyledi. Kuru, 24 bin adet satılan kitabın ve sınavına yapılan başvuruların kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.
Bu yıl 3 kategoride yapılan ve Afyonkarahisarlıların oldukça ilgi gösterdiği yarışmaya yaklaşık 20 bin kişi katıldı. ‘Efendimiz Kitabı’nda birinci olan Gülsüm Sertdemir iPad, ‘Sonsuz Nur Kitabı’nda birinci olan Sebahat Altıntaş umre, ‘Efendiler Efendisi’ kitabında birinci olan Gülşah Altıner’e büyük boy iPad hediye edildi.
Kaynak: iha