Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen ve 5 gün sürecek olan "Eğitim Becerilerini Geliştirme (Eğitici Eğitimi) Kurs Programı"nın başladığı bildirildi. Etkinlikte katılımcılara, becerileri geliştirme konusunda çok sayıda eğitim verileceği belirtildi.
5 gün sürecek olan Tıp Fakültesi’ndeki eğitim programının ilk günkü eğitimlerinde AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur tarafından "Öğrenme ve Öğretme", Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Genç tarafından "Eğitim Programı Oluşturma", Prof. Dr. Kağan Üçok tarafından "Olumlu Eğitim Ortamı Sağlama", Yrd. Doç. Dr. Bekir Serdar Ünlü tarafından ise "İletişim Becerilerini Geliştirme" konulu sunumlar gerçekleştirildi. Grup çalışmalarının da gerçekleştirileceği eğitim programında kursiyerlere; iletişim becerileri, görsel ve işitsel araçların kullanımı, çekirdek eğitim programı, beden dili kullanımı, ölçme değerlendirme yöntemleri, soru hazırlama teknikleri, klinik eğitimde yetiştiricilik ilkeleri, etkin sunum planlanması, yetiştiricilik konularında eğitimler verileceği aktarıldı.
Eğitimlerin, 26 Nisan 2014 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan grup sunumları, kurs katılımcılarının etkin sunum yapma becerilerinin ve kursun değerlendirilmesi ile akabinde gerçekleştirilecek olan sertifika töreni ile son bulacağı belirtildi.
Kaynak: iha