Afyonkarahisar'da, bu yılki Frig Vadileri Bisiklet Turu’nun 300 bisikletçinin katılımıyla 25-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Konuyla alakalı valilikten yapılan açıklamada, etkinliğe, Türkiye'den 27 kent olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada ve İran’dan da sporcuların katılacağı belirtildi. 26 Nisan 2014 saat 9.00’da bisikletçilerin "İlk Çağ'dan günümüze pedallarla yolculuğa ne dersin?" sloganıyla Afyonkarahisar Uzun Çarşı girişinden ilk pedalları çevirecekleri kaydedildi. Bisikletçiler kısa bir şehir turunun ardından İscehisar, İhsaniye ve Gazlıgöl rotasından geçerek, 27 Nisan 2014’te Afyonkarahisar’a tekrar döneceklerinin ifade edildiği açıklamada, “Bisikletçiler tur boyunca Frig ören yerlerini ve günümüz kırsal yaşamını yerinde gözlemleyeceklerdir. Unlimited Academy tarafından doğa ve kültür temelli olarak bu yıl ilki planlanan tur, her sene tekrarlanacaktır. Turun nihai hedefi, Afyonkarahisar’da turizmin daha da gelişmesi için yeni bir turizm destinasyonu kazandırmaktır. Bu organizasyon ayrıca kentin tanıtımına da büyük faydalar sağlayacaktır” denildi.
25 Nisan Cuma günü yurt dışından ve yurdun değişik kentlerinden Afyonkarahisar’a gelecek olan bisikletçilerin Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bahçesinde çadırlarını kurarak konaklayacakları da aktarıldı.
Kaynak: iha