Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine doğalgaz gelebilmesi için gerekli olan elektrik abone sayısının yüzde 60 oranında aboneye ulaşılmasına az kaldı. Vatandaşlar abone bedeli parayı yatırmak için bankada kuyruk oluşturdular.
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen ve yatırım yapabilmenin ön şartı olan elektrik abonelerinin yüzde 60 oranında doğalgaz abonesi olunması şartını yerine getirmek ve ilçeye doğalgaz getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Çöl, mahallelerde akşamları ise vatandaşı evlerinde ziyaret ederek doğalgaza abone olmaları konusunda ikna ve telkinlerde bulunuyor. Başkan Çöl’ün çalışmaları meyvesini vermeye başladığı ve şu ana kadar yüzde 50 abone oranına ulaşıldığı belirtildi.
Belirlenen sayının, kalan 2 günlük süre içerisinde sağlanacağını belirten Başkan Çöl; “İnşaallah bu çalışma ile Sandıklımıza doğalgazı getireceğiz. Hem temiz hem ucuz yakıtı ilçemize kazandıracağız. Doğalgaz ile birçok turizm ve sera yatırımcısı da ilçemize yatırım yapmak için gelecekler. Bu konuda ön çalışmalara başladılar. Bu nedenle doğalgaz ilçemizin çehresini değiştirecektir. Hemşehrilerimizin bu konuda daha fazla duyarlı olmalarını umuyor ve bekliyorum” dedi.
Belediye yetkilileri doğalgaz abone çalışmalarına katkı sağlamak ve vatandaşa yardımcı olmak için belediye önünde stant koydu. Belediye görevlileri vatandaşlara doğalgazın faydalarını anlatıyor ve aboneliğe teşvik ediyor. Abone bedellerinin İl Özel İdaresi tarafından açtırılan banka hesabına yatırılacağı, 429 lira olan bedelin ödenmesi için 6 ve 12 taksit seçeneğinin bulunduğu belirtildi.
Kaynak: iha