AK Parti Ağrı milletvekilleri Ekrem Çelebi, Mehmet Kerim Yıldız ve Fatma Salman, ‘Miraç Kandili’ nedeniyle bir mesaj yayınladılar.
AK Parti Ağrı milletvekili Ekrem Çelebi, “Bir Miraç Kandili’ni daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, inanç dünyamızda vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Sevgili Peygamberimizin, Yaradan’ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunmaktadır. Mübarek üç ayların içinde yer alan Miraç Kandili'nin de bu anlamda, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına eminim. Bu vesileyle; Tüm İslam aleminin ve Ağrılı hemşehrilerimin Miraç Kandili’ni tebrik eder, İslam Alemi'ne hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, bu mübarek gece vesilesiyle Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız ise, “İlahi hikmet ve sırlarla dolu bu mübarek geceye ulaşmanın manevi hazzı içindeyiz. Miraç, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (sav) yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Miraç makamından Sevgili Peygamberimiz önemli üç hediye ile dönmüştür. Allah’ın bir emaneti ve İslam’ın şartlarından biri olan beş vakit namaz bu gece farz kılınmıştır. Bakara suresinin son iki ayet-i kerimesi bu gece nazil olmuştur. Allah'a ortak koşmayanların bağışlanacağı müjdesi bu gece verilmiştir. Tüm Müslümanların Miraç Kandili’ni kutlar, rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu gece yapacağımız dua ve ibadetlerimizin kabul olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim. Ayrıca bu mübarek gece vesilesi ile Manisa Soma’da yaşanan maden kazasında hayatlarını kaybeden maden işçilerine Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, ve yaralı olarak kurtarılan kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.
AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman, Ramazan'ın müjdecisi olan üç aylardan Recep Ayı'nın içerisinde bulunduğumuzu hatırlatarak, “Miraç mucizesi, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Hazreti Muhammed'in (SAV) şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olan Miraç'ın, her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, ilahi emirlere teslimiyet gösterme yer alıyor. Miraç, insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi yolculuktur. Kandilin; şehrimize, ülkemize hayırlar getirmesini, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.
Kaynak: iha