Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında “Ağrı’dan AB’ye CNC Stajı” adlı proje için Macararistan’ın başkenti Budapeşte’ye giden Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idareci ve öğrencileri yurda döndü.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafında yürütülen “Ağrı’dan AB’ye CNC Stajı” adlı proje için Macararistan’ın başkenti Budapeşte’ye giden Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idareci ve öğrencileri yurda döndü.
20 günlük eğitim sürecinde CNC ile ilgili CAD/CAM eğitimi, CNC Torna Simülasyonu Eğitimi ve CNC Freze Simülasyonu Eğitimlerini alıp CNC makinelerinde uygulama imkanı buldular. Macaristan’da alanları ile ilgili büyük işletmeleri de görme ve inceleme şansı bulan katılımcılara eğitim sonunda da sertifikaları verildi. Sürecin çok verimli geçtiğini dile getiren katılımcılar, bu sayede Avrupa’nın eğitim sisteminin yanı sıra sanayisini, kültürel değerlerini, tarihini, doğa zenginliklerini ve sosyal yaşam şartlarını görme fırsatını yakaladıklarını dile getirdiler.
Kaynak: iha