Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu hocaları ve öğrencilerinin hazırladıkları el sanatları eserleri sergilendi.
Bir otelde düzenlenen programda, “Destinasyon Pazarlamasında ve Markalaşmasında Güzelyurt Örneği” konulu bir de panel gerçekleştirildi.
Etkinliğe katılan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Güzelyurt’ta ASÜ’ye bağlı bir yüksekokul olmasını önemsediğini söyledi. Güzelyurt’un mimarisi, tarihi ve kültürüyle Aksaray’da öne çıkmış, kendine özgü özellikleri olan, kıymeti bilinmesi gereken bir merkez olduğunu kaydeden Rektör Acar, “Bu noktada üniversite olarak Güzelyurt’a elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Güzelyurt’ta çok marifetli hocalarımız ve öğrencilerimiz var. Güzelyurt’ta üretilen eserlerin turistlere sergilenmesinde, onlarla buluşturulmasında ve pazarlanmasında el birliği ile çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Birlik olur, el ele çalışabilirsek hem sanat eserlerinin daha geniş bir kitleyle buluşmasını katkı sunar, hem de ticari olarak fayda sağlayabiliriz” dedi. Rektör Acar, düzenlenen etkinliklere sağladıkları katkılar münasebetiyle ilçe protokolüne de teşekkür etti.
El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Fatma Küçük ise, turizm ve el sanatlarının birbirinden ayrılmayan iki farklı değer olduğunu, bunların birbirini tamamladıklarını ifade ederek, “Bazı turistik bölgeler sırf o yörede üretilen el sanatları için ziyaret edilirken, bazı bölgelerde ise ziyaret sırasında görülen el sanatları akıllarda iz bırakır. El sanatları, bölgelerin tanıtımına önemli katkılar sağlamaktadır. Modernleşen dünyada, teknolojinin de ilerlemesiyle el sanatları maalesef hak ettiği değeri görememektedir. Çoğu el sanatımız unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuştur. Biz el sanatlarını yaşatmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından geçilen panelde Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Himmet Karadal, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Tuncer, Yrd. Doç. Dr. Duygu Eren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve Turizmci-Avukat Hüseyin Hüyük “Destinasyon Pazarlamasında ve Markalaşmasında Güzelyurt Örneği” konusunda birer konuşma yaptı.
Kaynak: iha