Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 2. Meslek Komitesi tarafından organize edilen genişletilmiş komite toplantısında konuşan inşaat firması yöneticileri sektörde yaşamış oldukları sıkıntıları dile getirdi.
İş bitirme belgesini çok zor alındığını, kamu ihalelerinde yerli firmaların önceliğinin olması için ibare konulması gerektiğini, inşaat sektöründe çalışan işçilerin iş güvenliğine tam olarak ayak uydurmamaları ile birlikte bu noktada taşeron sisteme geçilmesi gerektiğini belirten inşaat yöneticileri, toplantıda sorunlarını dile getirdi.
Toplantıda firmaların sıkıntılarını dinledikten sonra çözüm noktasında soruları cevaplandıran ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, “İlimizin lokomotif sektörü olarak tabir ettiğimiz inşaat firmalarının yaşamış oldukları sıkıntıları 2. Meslek Komitemizin düzenlemiş olduğu genişletilmiş toplantıda firmalarımız dile getirdiler. Komite Başkanlarımız ve üyeleri firmalarımızın sıkıntılarına nasıl bir çözümün getirileceğini hangi sorunların çözülme noktasında imkanlar olduğunu firma yöneticilerimize anlattılar. Tabi ki bizler hiçbir sorunun olmamasını istiyoruz. Fakat kanun ve yönetmelikler nezdinde bazı problemlere çözüm bulma gibi olanağımız da olmamaktadır. Elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince sorunların çözümünü ilgili birimlere ileterek gerekli yazışma ve görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Her zaman belirtmiş olduğum gibi sektörlerimizde faaliyet gösteren firmalar böyle toplantılara katılım sağlasınlar. Düzenlemiş olduğumuz toplantımızda o kadar değişik problemlerle karşılaştık ki gerçekten firmalarımızın yaşamış oldukları sıkıntılara şahit olduk. İnşallah her bir sorunun çözümü için çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.
Kaynak: iha