Aksaray’ın ilk Valisi Abdullah Sabri Karter, Araştırmacı-Yazar Mustafa Fırat Gül tarafından "Aksaray'ın Valisi Abdullah Sabri Bey ve Şehre Etkileri" konulu konferansta anlatıldı.
Belediye Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Eren Koçaş, Şube Müdürü Mustafa Koyuncu, öğrenciler, öğretmenler ve idareciler katıldı.
Merhum Aksaray’ın ilk Valisi ile alakalı araştırmasında yeni belge ve fotoğraflara ulaşmanın heyecanını yaşadığını belirten Araştırmacı - Yazar Mustafa Fırat Gül, Aksaray’ın ilk Valisi Abdullah Sabri Karter’in hayatı ve eserleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Osmanlı’nın son dönemlerinde, Cumhuriyet’in ilk günlerinde Aksaray’da görev yapan Valimiz Karter’in özellikle eğitime, tarihe ve kültüre çok önem veren bir şahsiyet olduğunu vurgulan Fırat Gül, kurtuluş savaşı günlerinden de örnekler verdi.
Abdullah Sabri Karter’in yazdığı eserler hakkında da öğrencilerimizi bilgilendiren Gül, Halk Kütüphanesi’nin istimlak işinin ve Aksaray Lisesi’nin yapımının yine Vali Karter’in gayretleriyle gerçekleştirildiğini söyledi.
Kaynak: iha