Aksaray adına yapılan tüm çalışmaların arkasında olduklarını vurgulayan Merkez İlçe Süt Üreticiler Birliği Başkanı Esat Zengin, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ü ziyaret ederek su ve fidan dikimindeki gayretinden dolayı teşekkür etti.
Aksaray’ın su sorununun her platformda dile getirilmesi gerektiğini vurgulayan Zengin, “Ticaret Borsası Başkanımız Özkök bu konuda çok kararlı. Aksaray’ın su sorunu dosya halinde Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a anlattı. Başkanımızın elinden geleni yaptığı kanaatindeyim. Bu gayretin sonuç vereceğine inanıyorum. Ayrıca Aksaray’ın ağaçlandırılmaya çok ihtiyacı var. Bu konuda yine Ticaret Borsası Başkanımız ciddi çalışma başlattı. Aksaray’ın nüfusu kadar fidan dikmeyi hedefliyorlar. Bundan dolayı da kendisini tebrik ediyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Özkök de, “Biz bu görevleri üstlenirken sorumluluğunu bilerek aldık. Bu sorumlulukla görevimizi en iyi şekilde yerine getiremeye gayret ediyoruz. Aksaray’ın ileriki yıllarda su sorunu olacağını Merkez İlçe Süt Üreticiler Birliği Başkanı Esat Zengin ağabeyimizle birlikte tespit etmiştik. Su bizim için çok önemli. Su olmazsa hayat olmaz. Bu sıkıntımızı her toplantıda dile getiriyoruz. Su ihtiyacımızı gerekli tüm makamlara ilettik. Bu sorunu el birliğiyle çözeceğimize inanıyorum. Ağaçlandırma çalışmasına da önem verdik. Ağaçlar tarımın sigortası diyerek bir sloganla çalışma başlattık. Aksaray’ın nüfusu kadar fidan dikmeyi hedefliyoruz. Umarım bu başlattığımız ağaçlandırma projesi diğer sivil toplum örgütleri ile gerekli makamlar da üstlenir. Hepi birlikte çalışarak yeşil Aksaray imajını yakalamamız gerekiyor” dedi.
Kaynak: iha