80 bin silah ülke içinde dağıtılmış, kürt ayaklanmasında bunlar kullanılacakmış. Ve bu konudaki rapor, mgk’ya arz edilmiş.

 

Bir iki uzman da, güneyimizdeki savaşlardan ve yönetimlerin zâfiyetlerinden kaynaklı, pkk’nın milyonlarca silah topladığını söylüyor.

 

Yok efendim, çözüm sürecindeki, çatışmasızlık ortamında pkk, tonlarca bombaları; menfezlere, yollara, dağlara, taşlara taşıyıp-yerleştirmiş. Kablosunu bile döşemiş. Asfalt dökülse de, bağlantı yapılıp, patlatılabilirmiş.

 

Nasıl gelip o bombaları patlatabilirlermiş? Jammer niye yokmuş?

 

Nasıl o kadar rahat sızıp, kamu binalarının dibine gelip, ateş edebilirlermiş?

 

Tonlarca bomba yüklenmiş aracın, eylemin; istihbaratı nasıl olmazmış?

 

Bu iddiaların/beyanların sahiplerinin çoğunu iknâ edemem!

 

 Ama samimâne soranlara, arz edeyim:

 

80 bin silahın sevkiyatını öğrenen, bilen, tesbit eden, raporlayan kişiler;  zahmet edip niye yakalamamışlar? Sayıyı bil, nerden gelip, nereye gittiğini bil! Ama yakalama, yakalatma!

 

Milyonlarca silah, elinde nasıl olabilir pkk’nın? Savaşta milyarlarca silah vardı da, milyonlarcası ellerine geçti! Öyle mi?

 

Çatışmasızlık dönemi elbette pkk’nın lehine işlemiştir. Öldürülme ihtimali olmayınca, daha rahat hareket etmiştir. Ama, palazlanmak için pkk, o sürece muhtaç değildi.

 

 

 

Bu dezenformasyonları yapanları ikiye ayırabiliriz: Sağcılar ve toplum mühendisliği yapanlar. Sağcılara iz’an, mühendislere de insaf temenni ediyorum.

 

Cumhurun başı ne diyor?: Süreç buzdolabında. Bunu dört kez tekrarladı. Buzdolabında olan şey, bitmiş veya tükenmiş midir? Hayır. Hatta süreç var ve devam ediyor demektir.

 

Başka ne diyor?: Silahları gömecekler, gömmek yetmez!, üstüne beton dökecekler!

 

Vatan toprağı kanla yoğrulmaya devam edecektir! Bu cümle de O’nun. Kafanız hâlâ mı berrak?

 

Ülkeyi bölmeye çalışanların silahlarını nasıl gömdürürsün? Demek ki adlî işlem yaptırmayacaksın! Toprağı vatan yapmak için dökülen kanlar, neyle döküldü acaba? Gömün dediğiniz  silahlarla.

 

Çözüm süreçlerine münhasıran böyle uygulamalar makûldur ve olmalıdır.

 

Yani çok sayın cumhurbaşkanımız hesap sormaktan, öldürmekten, kanla toprak yoğurmaktan ederken milyonları memnun ediyor, ama ada ve kandil de anlaması gerekeni anlıyor.

 

Pkk’nın hdp’ye oy istemeyeceği bir seçim dönemi yaşar mıyız?, yaşarız!