Bu kez sorunları ortaya koyarak tanınmasını sağlıyacağım; sorunların bilinmesi çözüm yollarının da aranmasına yol açar. Sonucun da  belki de böylelikle yapılması yönünde  çalışmanın başlatılması  ve yapılmasını sağlar; bu şekilde bu bölgelerde oturanlar daha konforlu ve çabuk ulaşıma kavuşurlar.

      Bu kez Ulubey Damarlı yolunu yazacağım. Bu yol mevcut şekliyle Ulubey başlangıcından itibaren ortak grup  mahalle yolları olarak planlanmış ve o şekilde yapılmış; dolasıyla Damarlı’ya direk yol olarak gitmiyor ve sonrasında Çatalarmut bileşkesinede  seri şekilde ulaşım sağlıyamıyor. Eğer bu yola Ulubey’in  üst çıkışından (Sarpdere)  başlıyarak Yolbaşı mevkiinde uygun eğimle bileşim  sağlanır (yeni yol yaparak ) ve yolun tamamı  uygun genişlik standardına ulaştırılırsa;  dere ağızlarındaki virajları;  en aza indirmek için menfezler (Derenin akış yönünde virajın en aza inmesi için kaydırılırsa) yol standardının müsaade ettiği viraj  durumuna getirilirse; yeterli vasıfta  kaliteli bir yol ortaya çıkabilecektir. Yol yeterli genişliğe ulaştırılırılırsa  virajlar en aza inecek;  ve yol vasıflı hale gelecektir. Belki dere ağızlarında belirli bir istimlak problemi ortaya çıkabilecektir. Bu yol düşük rakımlı bölgeden geçtiği için kış aylarında sis tutmayacak; Gölköy yönünden gelen araçlar ihtiyaç halinde buradan daha çabuk Ulubey ve Altınordu’ya ulaşabileceklerdir. Bu görev Büyükşehir Belediyesi’nindir.

       Çambaşına bir diğer Alternatif  Ulaşım  Yolu’da  Turnasuyundan (dere kenarından) başlıyarak Saraycık’tan  geçerek Yolaydın mevkiinde Ana Yola  (Kabadüz Çambaşı Yolu)  birleşen yoldur. Eğer burasıda programa uygun vasıflı bir yol olarak yapılırsa  Çambaşı’na  Gülyalı’dan  Piraziz’den  Bulancak’tan da kolayca ulaşım sağlanabilecek; ve Çambaşı çok tercih edilen bir yayla ve turistik bölge olacaktır.