Altınordu Çevreyolu temeli yaklaşık 4,5 yıl önce atıldı; temeli atılırken yolun 3 yılda biteceği açıklandı.  Şu anda kaba bir zaman hesabıyla temeli atıldığından  beri  4,5 yıl oldu, ve Çereyolu’nun toplam uzunluğu o günkü planlamaya göre 19,1 km reydi; daha sonra yolun Üniversite arazisinden geçtiği; bu nedenle geçiş güzergahının değiştirileceği ifade edildi ve doğru olan yapılarak değiştirildi;  ancak yolun şu anda bunca gecikmeye rağmen 10,7 km sinin (3 üncü sanayi  sitesinin  doğusunda) gerçek planından ayrılarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir İmar Planı’na uygun yaptığı Karşıyaka Bulvarı üzerinden Soya Sapağında tekrar anayolla birleşeceği;  trafik sıkışıklığının böylece geçici sürede olsa önleneceği Sayın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından açıklandı. Buna rağmen yolun 10,7 km lik bölümünün bitim tarihi ancak yaz ortalarında olabileceği açıklandı. Oysa yolun 10,7 km sinin ilk olarak 2016 aralık ayında açılabileceği; daha sonra 2017 nin 1 ci çeyreğinde açılabileceği, şimdilerde ise; ilk olarak 2017'nin yaz başında; sonrada temmuz ortalarında açılabileceği ifade edildi.
       Sonuç olarak yolun 10,7 km lik  kısmı da halen açılamadı;  önümüz bahara dönüyor, haliyle inşaat  işleri hızlanabilir. Dileğimiz 10,7 km de olsa çevreyolunun biran önce yapılıp; hizmete girmesi; tabiiki yolun   kalan kısmı da önemli;  Gülyalı’da Ordu Giresun Havalimanı faaliyette olduğundan; çok yakın gelecekte buradaki trafikte yoğunlaşacağından çevre yolu devamla Gülyalı ve Havalimanını da geçerek anayolla birleşecek  şekilde; yeniden tanzim edilip geliştirilmelidir. 
         Diğer yandan mevcut şekliyle  Melet Köprüsü ve yakınında   yoğun trafik vardır; burada da sık, sık araç kuyruğu olmaktadır. Cumhuriyet Mahallesi Kazım Türkmen Caddesi üzerinden gelen trafiğin 2x2 yeni bir köprü yapılarak arıtma tesisinin kuzeyinden veya güneyinden geçecek şekilde imar planına uygun tanzim edilirse; sorun önemli ölçüde çözülecektir. (Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir.)
         Çotanak Yağ  Sanayii’nin doğusundaki ve Melet Çayı arasında kalan; eski çöp dökme alanının  Büyükşehir Belediyesi  Çevre ve Parklar Müdürlüğünce  yeşil alan   olarak tanzim                      edilmesi son derece güzeldir; (yapım programında)  yapılması gerçekten o çevreye son derece estetik;  güzel bir görünüm verecektir. Ancak  televizyondan izlediğim kadarıyla  buraya bir yaya köprüsü yapılacak; yaya köprüsünden başka;  yukarıda anlatmaya çalıştığım;  araçlar için 2x2  bir köprü daha yapılması Cumhuriyet Mahallesi üzerinden gelecek trafiğin bir bölümünü  İbrahim Fırtına Caddesi; bir bölümünü de Durugöl Spor Tesisleri’nin arkasındaki bölünmüş yola, bir diğer kısmını da Durugöl İlköğretim Okulu’nun önündeki  Caddeye yayılması; trafik sorununu bu bölgede önemli ölçüde çözecektir.