Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı   otopark ücretlerinin % 33,3 indirime gitti; ve bir saatlik otopark ücreti  3 liradan 2 tl ye indi. Karar elbetteki olumlu; ancak özellikle Altınordu İlçemizde tüm otoparklar dolu;  sokaklar ücretli otopark durumunda; özel otoparka gittiğinizdede  ister 10 dakika park edin;  ister daha fazla;  gir çık tarifesi uygulanıyor.  İşin gerçek tarafı ise özellikle  Altınordu İlçemizde otopark sorunu çok önemli durumda;  çünkü çok az.  5 yıldır Altınordu İlçemizi ve  Büyükşehir  Belediyesini AKP li Belediye Başkanları yönetiyor.  5 yıldır Altınordu İlçemizde yer altı, yer üstü, veya katlı otopark yapma gibi kalıcı çözümlü bir iş yapılmadı.  Bu yüzden şehrin her tarafı  ücretli otopark durumunda; özellikle yağışlı havalarda trafik akmıyor; çünkü her tarafta  aşırı yoğunluk var;  bu yoğunluğun sonucundada trafik şehir içi limitlere uygun hızlarla  akmıyor.
       Özellikle şehir otobüslerinin geçtiği ana artellerde; şehir içi yollarda cadde içinde ücretli park etme uygulaması kaldırılmalıdır.  Böylece trafiğin şehir içi limitlerine uygun seri akışı sağlanır.  Çeşitli noktalarda işi olan vatandaş; seri ulaşım sağlandığında özel aracı ile  gitme yerine,  şehir içi ulaşım aracını kullanabilir.  Böylece yollardaki trafiğin içine katılan araç en aza iner.
       Otopark yapmak Büyükşehir Belediyesinin görevidir. Özellikle Altınordu İlçemizde sorun ortada olduğuna göre; nerede ne şekilde uygunsa; oralarda yeni otoparklar yapılmalı; seri  işlemeyen  trafikte;  böylece şehir içi limitleri içinde  seri akar.
       Bir başka konu ise Altınordu Çevre Yolu’nun bir an önce bitirilmesi ve özellikle ağır vasıta ve şehirler arası seyahat etme durumunda olan araçlar; çevre Otoyolu’ndan gidecekleri için şehir içindeki ana karayolundada trafik rahatlıyacak;  aşırı öksöz gazının havayı  kirletmesi  en aza inecektir.