Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Altın Bebek Dostu İl’ seçilen Amasya’da Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediliyor.
Sağlık Bakanlığı’nın 1991 yılından bu yana UNICEF’in önerisiyle 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları'' programını uyguladığını belirten Amasya Halk Sağlığı Müdürü Öner Nergiz, “Sağlıklı nesiller anne sütü ile beslenen bebeklerden oluşacaktır. Anne sütü anne ve bebeği birçok hastalıklardan korur. Anne sütü bebeğin bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Anne sütü alan bebeklerin zeka oranı daha yüksektir. Önemi ve mucizesi eşsiz olan anne sütünü almak tüm bebeklerin en doğal hakkıdır” dedi.
Müdürlükte görevli eğitimciler tarafından halk eğitimlerinin hızla sürdüğünü anlatan Öner Nergiz, geçen ay 82 kişiye anne sütü, 114 kişiye de aile planlaması eğitimi verildiğini söyledi.
Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitiminin 2014 yılı dördüncü grubunun da 4 aile sağlığı elemanı, 5 aile hekimi, 11 hastane personeli ve 2 toplum sağlığı merkezi personeli olmak üzere 22 kişinin katılımı sonucu başarıyla tamamlandığını kaydetti.
Kaynak: iha