Amasya Eğitim Fakültesi’nde yöneticilerle öğrenciler çimlerin üzerinde minder buluşması yaptı.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, Üniversite Genel Sekreteri Hasan Özyurt ve Eğitim Fakültesi Fakültesi Sekreteri İlhami Türkyılmaz, temin edilen rengarenk minderlerin üzerinde öğrencilerle sohbet ettiler.
Varlık nedenlerinin öğrenciler olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Gökdere, “Devlet bize bazı kaynaklar vermiş kullanmamız için. Biz de istiyoruz ki en etkili en verimli şekilde bunu nasıl kullanabiliriz ki öğrencilerimiz bundan en fazla istifade etsinler. Öğrencilerimiz ders çalışıyorlar, yoruluyorlar ve ders aralarında çok güzel bir ortamda bulunmalarını istiyoruz” dedi.
Minder fikrinin geçen hafta akıllarına geldiğini anlatan Gökdere, “Yaptığımız emeklerin, yatırımların öğrencilerimiz tarafından korunduğunu görünce biz de karşılığında daha çok şey yapmak istiyoruz. Baharın geldiği şu güzel ortamda öğrencilerimizin rahatlamalarında, sınav streslerinin azalmasında, ders ortamlarındaki gerginliklerinin giderilmesinde bu tür faaliyetlerin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Biz küçük, büyük her türlü etkinliğimizle öğrencilerimize 'siz biçim için önemlisiniz, değerlisiniz' mesajını veriyoruz” diye konuştu.
İlköğretim Matematik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Nefise Çetin de, “Bu, benim aklıma da gelen bir fikirdi. Bugün minderleri burada görünce çok sevindim. Minderler çok rahat ve doğanın içinde çimlerin kokusu arasında sohbet etmek çok keyifli. Üniversitede olduğumuzu, üniversiteli olduğumuzu hissediyoruz. Amasya Üniversitesi gün geçtikçe kendini fazlasıyla geliştiriyor ve yeniliyor. Üniversitemizin emin adımlarla ilerlemesi bizleri çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha