AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bizlerin amacı, gayreti ilk turda bu işin bitmesinden yana olacaktır. Bizim gönlümüz her zaman olduğu gibi Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yanadır” dedi.
AK Parti’nin seçimlerin ardından yeni yetkileriyle toplumda tartışma konusu olan konularla ilgili kendisine duyulan güvenin tazelediğini ve emin adımlarla yoluna devam etme imkanı bulduğunu anlatan Osman Faik Salman, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın kararının ne olursa olsun kayıtsız, şartsız, kesin ve net şekilde yanında olacaklarını vurguladı.
AK Parti’nin Karadeniz bölgesinde yüzde 53,7 ortalama oy aldığını ve bu sonucun bölgenin Türkiye birincisi durumu geldiğini, ayrıca Amasya’da oylarının da arttığına değinen Salman, “Bu süreçte milletimiz bize Türkiye’mizin başına ciddi bir sıkıntı açmış olan paralel yapıyla mücadele yetkisini de vermiştir. Paralel yapıyla veya paralel yapının benzerleriyle mücadelemiz kesin kararlı ve net şekilde olacaktır. Bu noktada en küçük bir ihmalkarlık ve en küçük bir taviz kesinlikle gösterilmeyecektir” diye konuştu.
Toplantıya İl Başkan Yardımcıları Orhan Küçük ve Ahmet Hatipoğlu'nun yanı sıra Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Gökyar da katıldı.
Kaynak: iha