Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Asıl olan Hazreti Peygamberi anmak değil, anlamaktır. Anlamak değil, onu yaşamaktır. Sevdasını yüreğimizde hissetmektir” dedi.
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Amasya Üniversitesi’nde “Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferans veren Hasan Kamil Yılmaz, “Bin yıla aşkın bir zamandan beri bu toprakları İslam ile buluşturan ve bu topraklarda medeniyet tesis eden bu yüce milletin evlatları kendilerinin varlık sebebi olarak Hazreti Peygamberi gördükleri için O’na gönülden bağlanmışlardır” diye konuştu.
Bursalı Süleyman Çelebi’nin yazdığı Mevlidi Nebi’nin 600 yılı aşkın süredir camilerde, hanelerde ve toplantılarda okutulup Peygamber sevdasını gösterdiğini anlatan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, bu sevdaya su taşımaya çalışıldığını anlattı.
Yılmaz’ın, hadislerden örnekler verdiği konferansı Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Amasya Müftüsü İsmail İpek, akademisyenler, diğer yetkililer, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.
Kaynak: iha