Ordu 1.Amatör Lig’de ilk yarı hafta sonu oynanan maçlarla geride kalırken, ilk yarıda akıllarda saha eksikliği ve ‘Belediye’ haricindeki takımların ötekleştirilmesi kaldı. İlk yarıda yaşanan sorunlardan bahsedeyim biraz ve soruların cevaplarını bilen varsa cevaplasın lütfen.
Hiç bekletmeden konuya gireyim. Her hafta bağıra bağıra söylediğim ancak bazılarının üç maymunu oynadığı sahaların yetersiz olması bütün takımları etkiliyor. Hani Ordu amatöründe futbolcu yetişmesi için çaba sarfeden antrenörler varsa bu şartlarda nasıl futbolcu yetiştirecekler acaba ?
Amatörün kalbi diyerek açılan Karşıyaka Tesisleri daha ilk yıllarında amatörün kanayan yarası oldu. Orduspor’un borcunu dillerinden düşürmeyen yetkililer, daha fazla paralar harcayarak yaptıkları tesislerde fiyaskodan başka bir başarı yakalayamadı. Soyunma odaları yetersiz, ‘Belediye’ takımları hariç kendine ait soyunma odası olan yok ! Antrenmanlarda saha 4’e takıma bölünüyor ve bunu maç günlerinde neden yapmadıklarına şaşırıyoruz (!). Gece maçları ise ışık yetersizliğinden oynayacak kapasiteye hala gelemedi. Üç saha var ancak çim sahaya hangi amatör takım girebilmiş sorarım ?
Ünye Cevizdere sorunu hala çözülmedi. Buradaki takımlar maçlarını Çaybaşı’nda oynuyor. Fatsa Ek Saha’da ise her hafta Dolunay ve Yaşamspor adeta beton zeminde oynuyor. Diğer ilçedeki sorunları anlatmama gerek var mı ?
19 Eylül Stadyumu’nda Yeni Orduspor ve Altınordu Belediyespor antrenman ve lig maçlarını oynuyor. Orduspor bu stadyumdan uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Bu hafta sonu iki takımın maçı da yok. Bakalım Orduspor burada maç oynayabilecek mi ? Yoksa Yeni Orduspor ve Altınordu Belediyespor’a peşkeş mi çekiliyor ?
Son olarak Ordu Spor Şehir diyerek halkı şampiyonluk şarkıları ve yeni stadyumla kandırarak bu seviyelere getirdiniz. Ne şampiyonluk var, ne de Yeni Stadyum. Böyle spor şehri mi olur ? Eğer siz bu yaptıklarınızı hak görüyorsanız, hakkınızı helal etmenize gerek yok !