Dolar, silah, savaş ve kargaşa Amerikan Sistemi'nin özünü oluşturuyor. Son 50 yıl içerisinde Amerika 13 savaşa imza atmış ve 40 milyondan fazla masum insanın katledilmesine sebep olmuştur
13 Savaşın, Amerikan Hazinesine maliyeti 14 trilyon dolar olarak hesap ediliyor. Amerika bu parayı nereden aldı sorusu, tüm sistemin işleyişini özetliyor.
Amerikan Devleti'nin "dolar basmaya hakkı" yoktur. Doları 8 ailenin sahip olduğu bankerler basıyor. Bastıkları doları Amerikan Hazinesine borç veriyor. Amerika savaştığı zaman giderleri artıyor. Daha fazla borçlanıyor. Dolar basan bankerler böylece en garantili alacağı, Amerikan Hazinesine borç vererek elde ediyor.
1815 Waterloo Savaşından beri bankerlerin "devletleri savaştırarak borçlandırma ve merkez bankalarına el koyma" politikası değişmedi. Avrupa devletleri "yaşayarak bu sonucu öğrendikleri için" bankerler Amerika'yı üs tuttular.
Aslında Amerikan Halkı "savaşçı" değildir. Amerikalı iyi niyetli , cömert ve yardım sever göçmenlerden oluşur. Tanısın tanımasın, Amerikalı herkese selam verir. Amerikalı günlük yaşamını ve hayat kalitesini düşünür.
Bankerler halkı tanıdıkları için medyayi kullanarak Amerikalıları ikna etmeyi başarıyor. Medya yetersiz olduğu zaman şiddet hareketlerini dahi kullandıkları görülüyor. Nitekim 11 Eylüldeki Ticaret Merkezinin yıkılması buna örnek gösteriliyor. Komplo teorisyenleri, Amerikan Halkını ikna etmek için, bankerlerin ABD'ye nükleer silah ile saldırı yaptırmalarının mümkün olduğunu söylüyor.
Son zamanlarda Amerikan Halkı bilinçlendi. Medyaya inanmıyor. Bankerlerin şerrini öğrendi. Bankalar ve bankerlere karşı nefret giderek büyüyor. Sebep ise ekonomiye dayanıyor. Amerika zenginleşiyor ve fakat Amerikan Halkı fakirliyor.
1965 yılında reel satına alma gücü bazında 15 dolar olan saat ücreti, günümüzde 7,5 dolar olarak hesaplanıyor. 60 yılda Amerikalı yüzde 50 oranında fakirlemiş. Günümüzde Amerikan işçisi, Alman işçisinin yarısı kadar ücret alıyor. Amerikan rüyası sona ermiş.
Sıradan Amerikalı fakirlediğini fark ediyor. Kolej mezunu gençler , okul masraflarını kredi ile ödedikleri için ev satın alamıyor. Evlenemiyor. Kiralık kötü mekanlarda ikamet ediyor.
Sistem sorgulanıyor. Problemin gerisindeki sebebin aç gözlü bankerler olduğu öğreniliyor.