Mamak Belediyesi tiyatro bölümünde eğitim gören 40 kursiyer, mezuniyetlerini “Ah Şu Gençler” adlı oyunla kutlayacak.
Bugüne kadar birçok eser ve birbirinden güzel oyunları Mamaklılara sahneleyen Mamak Kültür Merkezi tiyatro bölümü kursiyer öğrencileri, mezuniyet için perde diyecek. Mamak Belediyesi tiyatro bölümünde eğitim gören 40 kursiyer, mezuniyetlerini “Ah Şu Gençler” adlı oyunla kutlayacak. Diksiyon, fonetik, oyunculuk, sahne bilgisi gibi konularda da dersler alarak sahne deneyimi kazanan öğrenciler 31 Mayıs’ta Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde velilerinin karşısına çıkacak. Kursiyerler aynı performanslarını 7 Haziran tarihinde de sergileyerek diplomalarını alacak ve 2 yılın sonunda sahneden mezun olacak.
Mamak Belediyesi kurslarının yetenekli gençler için bir fırsat olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Tiyatro sevdalısı bu kadronun amatör oldukları anlayamazsınız. Hepsi yıllarca tiyatro yapmış gibi. Hepsine verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte gençlerimize sanat hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak ise tiyatro kursunun kendini sahnelerde yetiştirmek isteyen gençler için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Kaynak: iha