Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. yıldönümü kutlamaları öğrencilerin ilçe yöneticilerini ziyaretleri ve temsili olarak makamlara oturmaları ile başladı.
Kızılcahamam’daki okullardan seçilen örgenci grupları resmi kurumları ziyaret ederek makam temsili gerçekleştirdi. Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini makamında kabul etti. Çocukların bayramını kutlayıp çeşitli hediyeler veren Kaymakam Çit’e öğrenciler de Kuranı Kerim hediye etti.
İlçe Kaymakamı Çit, ziyaret sırasında makamını öğrencilere devretti. Kaymakamlık koltuğuna oturan öğrenciler, Kızılcahamam’ın şirin bir ilçe olduğunu belirterek kısa bir süreliğine de olsa kaymakamlık görevini yapmanın onurlu bir görev olduğunu söylediler.
Belediye Başkanlığı makamı ve belediye Meclis üyeliklerine ise Perihan Erdoğan İlkokulu 4 sınıf örgencilerinden Defne Eğlen, Ali Atakul ve Ayşe Naz Balcı oturdu.
Belediye Başkanı Muhittin Güney, temsili Belediye Başkanı Defne Eğlen’e makamına oturtarak ilçede yapmayı düşündüğü projeler hakkında bilgi aldı.
Başkan Güney, öğrencilere ziyaret sırasında çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: iha