Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sporun insan hayatındaki önemine vurgu yaparak, “Gençlerimizin daha çağdaş, daha üretken, daha bilinçli yetişmesi için sosyal hayata katılması gerekiyor. Sosyal hayatın başında da spor geliyor. Gençlerimiz spor yapsın, kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye amatör spor kulüplerine çok önem veriyoruz” dedi.
Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve Yenimahalle ilçe sınırlarında bulunan federasyona bağlı kulüp yöneticileri ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti.
YAŞAR’DAN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
Yenimahalle Belediyesi’nin spora ve sporcuya verdiği önemin konuşulduğu ziyarette Yaşar, amatör spora desteğin yeni dönemde de artarak devam edeceğini anlattı. Gençlerin sporla sosyalleşmesi gerektiğini ifade eden Yaşar, “Yenimahalle gençliği için projeler üreteceğiz. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz. İnşallah bir 5 yıl daha amatör spor kulüpleri işbirliğinde güzel şeyler yapacağız” ifadelerini kullandı.
SPORUN KALBİ YENİMAHALLE’DE ATACAK
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne inşa edilecek dev spor kompleksinin tüm Yenimahalleli vatandaşlara ve amatör spor kulüplerine hizmet vereceğini kaydeden Yaşar, bu tesisle birlikte sporun kalbinin Yenimahalle’de atacağını söyledi.
3 bin 500 kişilik oturma alanı ile hizmet verecek tesisin, ulusal ve uluslararası hentbol, basketbol, voleybol müsabakalarına da ev sahipliği yapabilecek şekilde dizayn edileceğini belirten Yaşar, “Bu tesisimizden amatör spor kulüplerimiz, gençlerimiz yararlanabilecek. Spora verdiğimiz destek, her daim devam edecek” diye konuştu.
YENİMAHALLE, MODEL OLSUN
Federasyon Başkanı Kandazoğlu ise “Yenimahalle Belediyesi’nin amatör spora verdiği destek herkesin dilinde. Bunun diğer belediyelere model olması gerekiyor. Yeni dönemde de bizlerin yanında olacağınıza inancımız tamdır. Yenimahalle’de her yaş grubundan insanın spora yönelmesi için bizler her türlü işbirliğine varız” dedi.
MİTHAT ENÇ ORTAOKULU’NDAN TEBRİK ZİYARETTİ
Öte yandan Mithat Enç Görme Engelliler Ortaokulu Müdür Başyardımcısı Ahmet Tezcan beraberindeki okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerle birlikte Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ziyarette bulundu.
Yaşar’ı yerel seçimlerde gösterdiği başarıdan dolayı tebrik eden Tezcan, okulları hakkında Yaşar’a bilgiler verdi.
Kaynak: iha