Antalya'nın Manavgat ilçesinde Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi ile Belçika'nın Antwerp şehrinde bulunan Leonardo Lyceum SITO 5 Okulu'nun birlikte yürüttüğü "İki Şehrin Hikayesi" konulu proje kapsamında 23 Belçikalı öğrenci ve 2 öğretmen Manavgat'a geldi.
Hayat Boyu Öğrenme Comenious Programı kapsamında ilçeye gelen Belçikalı 23 öğrenci, 2 öğretmen ile Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri okul bahçesinde buluştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hasan Duman, "AB Comenius Projesi çerçevesinde 2 okul ortaklığında 2012-2014 yılları arasında 2 yıl süreli devam eden 'İki Şehrin Hikayesi' eğitim, turizm ve girişimcilik konulu proje kapsamında okulumuza 23 öğrenci, 2 öğretmen geldi. Konuklar 30 Nisan'da ilçeden ayrılacaklar. Kaldıkları süre içerisinde okulda gerçekleşecek proje çalışmaları, Side antik kenti, Evrenseki Kültürevi, Antalya'nın tarihi ve turistik yerleri gezilecek" dedi.
Geçtiğimiz yıl Şubat ayında da aynı okuldan bir grup öğrencinin ilçeye geldiğini belirten Duman, proje kapsamında Mart ayında ise Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin de Belçika ziyareti gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Duman 12-22 Mayıs tarihlerinde proje sorumlusu İngilizce öğretmeni Cengiz Koç, 13 öğrenci ve 4 öğretmenin Belçika'ya gideceklerini söyledi.
Kaynak: iha