Antalya'nın Demre ilçesinde öğrencilere Fatih Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında 124 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.
Demre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim gören 9'uncu sınıf öğrencilerine, FATİH projesi kapsamında Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal tarafından tablet bilgisayar dağıtıldı. İlçede bulunan tüm lise 9’uncu sınıf öğrencilerine verilecek olan tabletlerin dağıtma töreninde öğrencilere öğütlerde bulunan Kaymakam Karaman, tabletlerin sadece ders konusunda kullanılması gerektiğini belirterek, "Bu cihazlar oyun veya boş vakit geçirmek için kullanmayacağız. Derslerimizde başarımızı daha yükseğe çıkarmak için bu tabletler sizler için çok önemli" dedi.
Dağıtılan tabletlerle gençlerin eğitim seviyelerini geliştireceklerine inandıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ise, "FATİH Projesi kapsamında akıllı tahta sistemi ile birlikte kullanılacak olan tabletlerle, öğrencilerin teknolojiyi kullanarak eğitim alanında hızlı ilerleme sağlamasını hedefliyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha