İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu Toplantısı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Antalya’da istihdam sorununun Türkiye geneline göre daha iyi durumda olduğunu belirterek, Antalya’da tarım ve turizmin gelişmiş olmasının istihdam açısından önemli bir avantaj olduğunun altını çizdi.
Antalya’da yapılan projeler sayesinde nasıl bir istihdam politikası izlenebileceğinin ortada olduğunu söyleyen Vali Öztürk, geçtiğimiz hafta düzenlenen İş Fırsatları Zirvesi’nin de işverenle işçiyi bir araya getiren faydalı bir proje olduğunu belirtti.
Özellikle mesleki eğitime önem verilerek donanımlı bireyler yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Öztürk, Antalya’nın mesleki eğitim açısından da Türkiye yüzdesinin ilerisinde olduğunu belirtti. Yeni eğitim sistemi ile mesleki eğitimin ön plana çıktığını belirten Vali Öztürk, hem eğitim sisteminin genel anlamda yükselişe geçtiğini hem de meslek sahibi, vasıflı gençler yetiştirilmeye başlandığını söyledi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat ise Antalya’daki işsizlik ve istihdam verileri hakkında bir sunum yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da mesleki eğitim ve meslek liseleri ile bu liselerden mezun olanların istihdamı hususunda bilgi verdi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Aylin Tümay ise, mesleki yeterlilik ve istihdam açısından yapılan projelerle ilgili bir sunum yaptı.
Kaynak: iha