Manavgat Kızılağaç Turizm Bölgesinde 2014 yılı Mavi Bayrak ödülüne hak kazanan Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) üyesi tesislere mavi bayrakları teslim edildi.
Manavgat Kızılağaç Turizm bölgesinde 2014 yılı mavi bayrak ödülüne hak kazanan tesisler mavi bayraklarını düzenlenen törenle aldılar. İber Palm Garden Hotel’de gerçekleştirilen törene Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, KITUYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kolukısa, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Keleş ile mavi bayrak almaya hak kazanan 13 tesisin yöneticileri ve Mavi Bayrak sorumluları katıldı. KITUYAD Başkan Yardımcısı Zekai Aydın Kızılağaç Turizm Bölgesi’nde 16 tesisin bulunduğunu belirterek; “Bundan 5-10 yıl öncesine kadar yolu, suyu ve arıtması olmayan bakir bir bölge olarak turizme hizmet etmeye çalışıyorduk. Gerek Manavgat Belediyesi, gerek MATAB ve yatırımcılarımızın bu eksikliklerimizin giderilmesinde çok büyük katkıları ve destekleri ile bugünlere geldik. Bugün geldiğimiz bu tertemiz ortamda tüm tesislerimizin Mavi Bayrak alması turizmde kalite, düzen ve satışı artıracak bir etken demektir. Biz turizmde güneş, doğa ve kültür satıyoruz ancak çevreyi satmaya başladığımızda biz turist sayısını 30 binlerden 60 binlere çıkarabileceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından AliBey Club Manavgat, Aska Washington Resort, Club Nena, Euphoria Palm Beach, İber Palm Garden, Lyra Resort, Seaworld Resort, Selge Beach Resort, Silence Beach, Starlight Convension, Sunrise Resort, Sunis Elita Resort, Turan Prince yetkililerini Mavi Bayrakları teslim edildi.
Kaynak: iha