Teknolojik   gelişmelerin temel amacı daha az harcama ile;  kısa zamanda çok iş yapan ve işletme karını  büyüten olgulardır. Bu konuda her alanda bilgi üretimi;  bazen çok uzun araştırmaları ve geliştirmeleri gerektirir.  Girişimciler artık yüksek teknolojiye dayalı;  en az giderle en iyiyi bulma peşindeler.
      Ülkemizde Araştırma – Geliştirme çalışmalarını teşvik amacıyla 16 adet yasal teşvik vardır. Ar – Ge  çalışmalarına Üniversiteler,  Kamusal Kuruluşlar, Özel Sektör, Gönüllü Kuruluşlar belirli ölçüde devlet Desteği, Vergisel Teşvikler;  Bağış ve Yardımlar, Yatırım Destekleri, Kosgeb Desteği, Küçük ve Orta ölçekli işletmelerdeki Destekler gibi  özendirici tedbirler vardır.
       Bir kurumun bilim adamları ve mühendisler istihdam etmek suretiyle; şirketin çalışma alanı doğrultusunda bilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayacak; yeni bilgi ve bulgular elde etmek; ve daha gelişkin  ürünler  sağlama uğraşıdır. Yazılım  üretimi  dahil her cins üretimin  daha iyisini yapmak; daha gelişkinini yapmak;  araştırırken daha değişik ve geliştirilebilir ürünler  ortaya   çıkarma çalışması  argedir.
      Arge araştırmaları sonucunda ortaya çıkacak yeni ürünler içinde; yeni fabrikalar yapmak  yeni mamüllerin üretimini  kazanmaktır.  Haliyle çok önemli;  başka ülkelerin üretmediği malları üretmek;  ihracatın  büyümesini sağlar ve döviz getirir.  Düşünün böyle birçok ürün geliştirdiğimizde; Dünya’ya teknoloji  satacak;  değişik,  olmayan  ürünleri buluş yönüyle üreterek;  satmak ve teknolojileri edinmenin ne kadar önemli olduğunu varın siz görün.  belki o zaman Dünya’nın en uygar  ülkesi olabileceksiniz, ve kişi başı geliriniz; hayat standardınız;  bilimsel çok fazla çeşitli üretim metotlarının  elinizde olması; ülkeye giren parayı çok artıracağı için; belki de  Dünya’nın en ileri Milletleri içine sokacaktır. 
      Belki bu ar- ge çalışmalarını yaparken; şu ana kadar; Dünya’da üretimleri bilinmeyen çok çeşitli bilgi ve ürünleri elde edebilirsiniz; elde ettiğinizde tüm Dünya bu bilgi ve üretimleri elde etmek için; sizden  ithalat yapacak ve bu  teknolojileri böylece  elde edecekler.
      Şurası da son derece önemlidir. Bazen bazı malların üretimleri Dünya borsalarındaki  fiyatlardan daha yukarıda olabilir.  Biz nasıl olsa dışarıdan bunu daha ucuz alıyoruz; o halde bu fabrikayı ve teknolojiyi bitirmek; veya  tarımsal bir ürünü ekmemek;   ülkemize teknoloji kaybını getirir.  Teknoloji kaybı; o malın  nasıl üretildiği bilgi ve tasarım,   teknolojiyi unutturur,  ve kaybettirir. Kaybedilen teknoloji   sizde zamanla başka malların üretim teknolojisinin de;   unutulmasına ve kaybedilmesine yol açar. İşte esas tehlike o zaman başlar.