Ardahan'ın Çıldır ilçesinde uzun yıllardır esnaflık yapan Turgut Korkmaz 1973 yılından beri Çıldır Belediye Meclis üyeliği görevini yürütüyor. 41 yıllık Belediye meclis üyeliği görevini yürüten Turgut Korkmaz 30 Mart seçimlerinde tekrar seçilerek Çıldır'da bir ilke imza attı.
Bu 41 yıllık süre içerisinde Çıldır Belediyesi üç Başkan değiştirdi. Bu süreçte tek değişmeyen ise Çıldır Belediye Meclis üyesi Korkmaz oldu. 1973 yılı yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Adil Yılmaz ile birlikte 11 yıl, 1984 yılında Ercan Şirin'le beraber 2004 yılına kadar çalışan Korkmaz 2004-2009 yılları arasında Mehmet Nizamettin Coşkun'la 2009-2014 yılları arasında Nurettin Aygün'le 41 yıllık süreyi tamamlarken 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde tekrar meclise girmeyi başardı.
PERSONEL DEĞİŞTİ KORKMAZ DEĞİŞMEDİ
41 Yıllık süre içerisinde bir çok belediye personeli emekli oldu. Farklı kurumlarda görev alarak belediyeden ayrıldı ama Korkmaz Çıldır Belediyesini bir an bile yalnız bırakmadı.
30 YILDA ÇILDIR'DA NELER DEĞİŞTİ
41 Yıllık süre içerisinde Çıldır'da bir çok şey değişti. Sel baskını oldu, Yıldırımtepe Köyü Mahalle oldu. Aşıkşenlik Beldesi kapanarak üç mahalle olarak Çıldır'a bağlandı. Çıldır Belediyesi yeni binasına taşındı. Meslek Yüksek Okulu açıldı. Çıldır Belediyesi eski binasına döndü. Ondan fazla kaymakam değişti. Ardahan il oldu, Çıldır Kars'tan ayrılarak Ardahan'a bağlandı. Askerlik Şubesi, Cezaevi, Adliye kapandı, Tekel özelleşti, vs.
41 Yıllık süre içerisinde Çıldır'da Belediye Meclis üyeliği görevini üstlenen Korkmaz Çıldır'ın büyüyüp gelişmesinde önemli rol oynadı. Bu süreçte Çıldır'ın tek değişmeyen Belediye Meclis üyesi olarak kalırken Çıldır halkı tarafından da Belediyenin bel kemiği olarak adlandırılıyor.
Kaynak: iha