Ardahan’da Kutlu Doğum Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Ardahan Müftülüğü, her yıl 14- 20 Nisan tarihlerinde arasından kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. 'Hz. Peygamber Din ve Samimiyet' temasıyla bu yıl düzenlenen kutlamalar kapsamında, Ardahan’da Kazım Karabekir Paşa Spor Salonu’nda program düzenlendi.
Kuran-ı kerim okunmasının ardından başlayan program da İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, günün önemine ilişkin konuşma yaptı. Müftü Yılmaz’ın konuşmasının ardından programda Peygamber konulu sunum gerçekleştirildi.
Program da konuşan Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Hazreti İsa'nın doğumundan, 572 senesinden sonra bozguna uğramış insanlığın, tekrar hakkın yoluna döndürülmesi için dünyamıza Hazreti Peygamber teşrif etmişti. O günden sonra alemlere rahmet olan Peygamberimiz, bütün insanlara rahmet olmak için, bütün insanlığı sapkınlıktan kurtarmak için dünyamıza teşrif etmişlerdir. Sizler ve bizler ne mutlu insanlarız ki, o kutlu Peygamberin ümmeti olmakla şereflendirildik” diye konuştu.
Vali Azizoğlu’nun konuşmasının ardından program kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil tarafından 'Hz. Peygamber Din ve Samimiyet' konulu konferans verildi. Program da sahneye çıkan semazenler ise tasavvuf müziği korosunun seslendirdiği ilahiler eşliğinde semah döndüler.
Program da ayrıca Kuran-ı Kerim ve hadis yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Kaynak: iha