23. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili, KAI Vakfı Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Ekonomist olan Prof Dr. Esfender Korkmaz Çıldır'a yatırım sözü verdi.
Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu'nun ziyaret ettiği Korkmaz Çıldır'daki en önemli sorun olan kız öğrenci yurdu için destekte bulunacağının sözünü verdi. İlçede Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetlerine ve Kamu Kurumlarına bir çok destekte bulunan Korkmaz, Çıldır Öğretmen Evi Müdürlüğünün modernizasyonunda ve Çıldırda yapımı devam eden 100 öğrencilik öğrenci yurduna da destek sunmuştu.
Korkmaz'a yapmış olduğu ziyaretin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu " İlçemizin yetiştiriği en önemli şahsiyetlerden ve ülkemizin en saygın ekonomistlerinden biri olan sayın Esfender Korkmaz ile ilçemizde aciliyeti bulunan yatırımlar için görüşmelerde bulunduk. Ardahan Üniversitesi bünyesinde eğitim sunan Çıldır Meslek Yüksek Okulumuzun en önemli eksikliklerinden biri Kız Öğrenci Yurdunun olmamasıydı. Saygı değer hocamla kız öğrenci yurdumuzun inşası için görüşmelerde bulunduk ve sağ olsun kendisinden destek sözü aldık. İlçemizin eksikliklerini yakından takip ettiğini belirten sayın Esfender Korkmaz ilçemiz de bulunan babadan kalma arsaya da babası adına bir kültür merkezi yaptıracağını dile getirdi. Sayın Korkmaz'ın ziyaretimiz neticesinde ilçemiz sorunlarına göstermiş olduğu sağ duyudan ötürü kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kaynak: iha