Unkapanı Küçükpazar’da esnaftan haraç istediği iddia edilen zanlılar dehşet saçtı. Haraç vermeyi reddeden bir esnafın lokantasını dağıtıp, camları kıran zanlılar, kameraya yakalandı.
Fatih Unkapanı Küçükpazar’da işyerlerine dadanan haraç çetesi esnafı canından bezdirdi. Karıştıkları bir olayın, işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülenmesi nedeniyle başlarının derde girdiğini öne sürerek esnaftan haraç isteyen bir grup, para vermeyen esnafın dükkanlarını basarak dağıttı. İddiaya göre, zanlılardan biri gece geç saatlerde Küçükpazar Caddesi’nde faaliyet gösteren lokantaya giderek sözde karıştıkları olayın güvenlik kamera kayıtlarını istedi. Lokantaya girerek kasaya yönelen zanlı burada ne var ne yok hepsini yere döktü. Çalışanlara tehditler savuran zanlı, kasadaki paraları da yerden toplayarak cebine koydu. Yaşanan bu olay ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde zanlının lokantaya gelir gelmez kasaya yöneldiği ve kasadaki bütün evrakları yere savurmaya başladığı görülüyor. Yere dağılan evrakların içindeki paraları da toplayan zanlı, paraları cebine koyduktan sonra etrafı dağıtmaya devam ediyor.
Zanlıdan korktukları için olayı sadece seyretmekle kalan işyeri çalışanlarından biri bir fırsatını bulup polisi aradı. Bir süre sonra olay yerine gelen polis, arabadan inmeyince yanına çalışanlar değil yine zanlı gitti. Polisle bir süre konuşan zanlı, hiçbir şey olmamış gibi polisleri gönderdi. Polisler gidince de zanlı tekrar lokantaya girdi. Hemen ardından olay yerinden uzaklaştı.
Gece bu olaylar yaşanırken işyeri sahibinin şikayetçi olduğunu öğrenen zanlının yakınlarından biri sabaha karşı lokantanın önüne gelerek camları kırmaya başladı. Sokaktaki taşlarla camı kıran zanlı, bununla yetinmeyip eline uzun bir sopa alarak camları kırmaya devam etti.
Şahısların kasadaki yaklaşık 500 lirayı aldıklarını ileri süren işyeri sahibi Mustafa Aydın, kendisinden 20 bin lira haraç istendiğini öne sürdü. Aydın, şüphelilerin sabaha karşı lokantasına saldırdığını, camların taş ve sopayla kırıldığını aktardı. Emniyete giderek şikayetçi olduklarını ifade eden Mustafa Aydın, çoğu esnafın korktuğu için şikayetçi olamadığını iddia etti. Kamera görüntülerini inceleyen polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Kaynak: iha