Okmeydanı’nda 2 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından yapılan operasyon, polis kamerası tarafından görüntülendi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ‘şafak operasyonu’ polis kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde polis ekiplerinin önceden belirlenen adreslere baskınları ve yapılan aramalar yer aldı. Bir binaya düzenlenen operasyon ise 3 boyutlu animasyonlu gösterimi ile anlatıldı. Görüntülerde, ele geçirilen silahlar, fişekler, molotofkokteylleri ve molotof yapımında kullanılan kimyasal maddelerin ele geçirildiği görülüyor.
BASKIN YAPILAN BİNA PLANI ÜÇ BOYUTLU ANİMASYONLA ANLATILDI
Öte yandan, yapılan operasyonun havadan çekilmiş görüntüleri de basına teşhir edildi. Helikopterden çekilen görüntülerde, yüzleri maskeli göstericilerin polise molotof ve taşlarla saldırdığı, akrep olarak tabir edilen zırhlı polis aracının da molotoflarla yakılmaya çalışıldığı gözlendi. Polisin Gençlik Federasyonu'nda yaptığı aramalar sonrasında baskın düzenlenen binanın 3 boyutlu kat planının karşılaştırması da dikkat çekti.
Kaynak: iha