Çorum’da bir otomobilin küspe yüklü TIR’ın altına girmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Kazada TIR'ın altında kalarak metrelerce sürüklenen otomobilde bulunan 2 kişi yaralı olarak kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre kaza, Çorum-Ankara Karayolu'nun 7. kilometresinde meydana geldi. Samsun’dan Konya’ya küspe götürdüğü öğrenilen Mehmet Meşe yönetimindeki 42 EAV 24 plakalı TIR, aynı yönde seyreden Miraç Gökerçelenk (22) yönetimindeki 06 DR 9936 plakalı otomobil ile Scanıa Kavşağı’nda çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle TIR’ın altına giren otomobil sürüklenmeye başladı. Altına aldığı otomobille birlikte bir süre sürüklenen TIR orta refüje çıktıktan sonra dururken, TIR’ın altında kalan otomobil devrildi. Kazada hurdaya dönen otomobilde bulunan sürücü Miraç Gökerçelenk ile yanında bulunun Aylin Uysal (43) ters dönen otomobilin içerisinde sıkıştı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, sağlık görevlisi ve belediye kaza kırım ekibi gönderildi. Yaralı sürücü ile yanında bulunan kadın, ekiplerin yaklaşık 1,5 saatlik çalışmalarının ardından sıkıştıkları yerden çıkartıldı. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulansla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kaza nedeniyle Çorum-Ankara Karayolu’nda trafik kontrollü olarak verildi. Kaza yapan TIR ve otomobilin olay yerinden kaldırılmasının ardından araç trafiği normale döndü. TIR sürücüsü Mehmet Meşe, “Orta şeritten geliyordum, otomobil sağımdan geçip kavşağa girmek istedi. Aniden önüme dönünce ona çarpıp birlikte refüje çıktık” dedi.
Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: iha